Lombard Pápa

2015.04.19. 19:04

Kiütéses vereséget szenvedett a Pápa Újpesten

Budapest, Pápa – Kiütéses, 4:0-s vereséget szenvedett el a Lombard Pápa az Újpest vendégeként a labdarúgó NB I 24. fordulójának zárómérkőzésén vasárnap este.

Polgár Tibor

Újpest–Lombard Pápa 4:0 (2:0)

Szusza Ferenc Stadion, 700 néző. Vezette: Erdős József (Viszokai, Bozó).

Újpest: Balajcza – Nego, Litauszki, Hudák, Forró – Andric (Dankwah, 73.), Nagy G., Perovic (Stanisavljevic, 66.), Balogh B. (Cvejba, 84.), Bardhi – Ojo. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Lombard Pápa: Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Bogunovic (Randlejovic, 77.), Völgyi – Ahodikpe, Pongrácz (Gál, 46.), Vankó (Yannick, 46.), Frizoni – Seye, Popin. Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Gólszerző: Litauszki a 36., Balogh a 40., Ojo (11-esből) a 71., és Nego a 75. percben.

Sárga lap: Nego az 59., illetve Bogunovic a 70. percben.

Lengyel Ferencnek, a pápaiak vezetőedzőjének van gondja bőven: csapata kieső helyen áll. Fotó: Penovác Károly

Hazai lehetőségekkel indult a találkozó, melynek legelején Andric 17 méterről, középről eleresztett bombáját Szűcs nagy bravúrral védte, majd kicsivel később Litauszki egy szöglet után mellébólintott. A 16. percben Andric az ötös jobb sarka elől lőtt, a Lombard-kapus ismét hárított – mint ahogyan egy minutummal később Ojo közeli fejesénél is. Az első fél óra végén Bardhi 12 méterről, hatalmas helyzetből tüzelt, Szűcs pedig óriásit mentett. A másik térfélen Seye iramodott meg a bal oldalon, kapura tört, végül 13 méterről a hosszú alsó mellé tekert.

A 36. percben góllá érett az újpesti fölény: Litauszki Róbert 16 méterről, középről a bal alsó sarkába helyezett, 1:0. Hasonló helyről Balogh Balázs megduplázta a hazaiak előnyét, miután lövése a blokkolni igyekvő Csizmadián megpattanva a léc alá hullott a 40. percben, 2:0. Az eseménydús első félidőbe belefért még egy-egy helyzet mindkét kapu előtt, ám a rutinos hálóőrök a helyükön voltak.

A fordulást követően is inkább a fővárosi lila-fehérek kezdeményeztek, de a Lombard előtt is adódott gólszerzési lehetőség egy Völgyi-szabadrúgás, illetve egy Popin-fejes révén. A 70. minutumban Bogunovic akasztotta Andricot a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Kim Ojo a jobb alsóba gurította a 71. percben, 3:0. A 75. percben a bakonyaljaiak megkapták kegyelemdöfést, miután Loic Nego 17 méterről, balról a léc alá bombázott, 4:0.

Vereségével a Lombard Pápa maradt a tabella már kiesést jelentő 15. helyén.

Nebojsa Vignjevic: – Régóta vártunk már a győzelemre, és külön örülök neki, hogy négy gólt is sikerült szereznünk. Reményeink szerint ez felszabadítóan hat majd a játékosaimra, ami a folytatásban is meglátszik.

Lengyel Ferenc: – Nincs értelme takargatni, borzasztó pénzügyi problémák vannak a csapatnál, napi gondokkal küzdünk. Ez természetesen kihatás- sal van a labdarúgók teljesítményére is, egyszerűen nem tiszták a fejek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!