Lombard Pápa

2014.07.23. 13:05

Jelentősen átalakult a Lombard Pápa csapata

Pápa - Pénteken este a Nyíregyháza-Debrecen keleti derbin útjára indul a labda a labdarúgó NB I 2014/2015-ös kiírásában, ahol a Lombard Pápa focicsapatának is szurkolhatunk.

Polgár Tibor

A bakonyaljai sárga-feketék számára szombaton kezdődik el az új szezon Székesfehérváron, a minden bizonnyal a bajnoki címet megcélzó Videoton ellen. Mint ismert, a pápaiak új vezetőedzővel, Mátyus Jánossal fogtak bele a nyári felkészülésbe, amelynek során jelentős átalakuláson ment keresztül a Lombard játékoskerete. Több mint tucatnyi futballista távozott a Perutz Stadionból, és eddig kilenc új labdarúgó érkezett. Tehát alaposan kicserélődött csapattal vág neki az idénynek a Lombard Pápa, melynek örökifjú kapusával és csapatkapitányával, Szűcs Lajossal beszélgettünk a pontvadászat közeledő startjának apropóján.

- Rövid és sűrű felkészülési időszak van a Lombard Pápa háta mögött.

- Valóban, a nyári felkészülés sosem túl hosszú, azonban ezúttal rengeteg problémával is meg kellett küzdenünk sóhajtott nagyot Szűcs Lajos. Sajnos a csapatunk későn állt össze, és inkább úgy fogalmaznék, nem is érzem úgy, hogy igazán összeálltunk volna. Véleményem szerint néhány játékosra még szükségünk lenne ahhoz, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Ettől függetlenül mindig az a legjobb csapat, amelyik éppen kifut a pályára. Ennek függvényében készülünk a szombati szezonnyitónkra. A szokásosnál ugyancsak bonyolultabb helyzetbe hozott minket, hogy a felkészülés utolsó hetében az U-19-es Európa-bajnokság miatt száműzve lettünk a stadionunkból, és így csak ott tudunk edzeni, ahol éppen hely van.

- A sorsolásotok sem nevezhető könnyűnek, az első két fordulóban a bajnoki címet megcélzó csapatokkal meccseltek.

- Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek, de természetesen ezúttal sem feltartott kézzel utazunk Székesfehérvárra, és ugye az előző szezonban is sikerült pontot rabolnunk a Videoton otthonából. Azonban azt ne felejtsük el, hogy a fehérváriak lehetőségeit nem lehet összehasonlítani a Lombard Pápa lehetőségeivel.

A Lombard együttese a kapuban Szűcs Lajossal (balra), szombaton kezdi meg bajnoki menetelését a fehérvári Videoton otthonában (Fotó: Penovác Károly)

- Mátyus János többször is elmondta, megalkuvás nélküli harcosságot vár el a játékosaitól. Meglátásod szerint az új igazolásaitok és itt elsősorban a fiatalokra gondolok képesek lesznek megfelelni a vezetőedző elvárásainak?

- Nagyon bízom benne! Mátyus Jani labdarúgóként is ezt a filozófiát diktálta a csapattársaiba, és most edzőként sem enged az elveiből. Tapasztalataim alapján elmondhatom, ha egy csapat mentálisan ezer fokon tud égni, akkor ezzel képes áthidalni az esetleges képességbeli hiányosságokat is.

- Amikor tavaly ilyenkor, az előző szezon rajtja előtt beszélgettünk, azt mondtad, még három jó és kettő rossz éved van a futballpályán. Akkor most két-két jó és rossz éved maradt?

- Nem, három jó és egy rossz - nevetett az augusztus 8-án 41. életévét betöltő kiváló hálóőr, aki a közelmúltban hosszabbította meg szerződését a pápaiakkal.

A Lombard Pápa az NB I 1. fordulójában a Videotonhoz látogat (július 26., 18.30), majd a következő játéknapon a Ferencvárost fogadja a Perutz Stadionban (augusztus 3., 16.30). Mátyus János legénysége a 3. fordulóban ugyancsak hazai környezetben lép pályára, a pápaiak a Kecskemét csapatát látják vendégül (augusztus 9., 18.30). Ezt követően a Lombard az újonc Dunaújvárosnál vendégeskedik (augusztus 16., 18.30), aztán a Győri ETO-t fogadja (augusztus 24., 20.30).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!