Lombard Pápa

2015.02.21. 18:33

Elszúrták a főpróbát a pápai focisták

Pápa - Vereséggel zárta le a téli felkészülési mérkőzései sorát az NB I tavaszi folytatására készülő Lombard Pápa labdarúgócsapata: Lengyel Ferenc tanítványai szombaton 2:0-ra kikaptak a szlovák másodosztályú Slovan Duslo Sala együttesétől a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

A bakonyaljaiak a Szűcs Zulevs, Jagodics, Bogunovic, VölgyiAhodipke Csilus, Randelovic, Stieber, Frizoni – Popin összetételű tizeneggyel kezdték az edzőmeccset, melyen csereként pályára lépett Nagy Tamás, Csizmadia, Pongrácz, Vankó, Király és Seye is.

Az első félidőben leginkább mezőnyjátékot, illetve egy vendéggólt láthattak a mérkőzésre kilátogató szurkolók, a játékrész derekán Matic közelről vette be Szűcs kapuját. Nem sokkal a fordulást követően növelte előnyét a vágsellyei alakulat Galbavy révén. A pápaiak igyekeztek szépíteni, azonban a támadójátékukból hiányzott a frissesség és az átütőerő, ráadásul a meccs hajrájában Völgyi Dániel egy tizenegyest is elhibázott, így a végeredmény maradt 2:0 a felvidékiek javára.

A büntetőt elhibázó Völgyi nagy valószínűséggel tavasszal a pápaiakat erősíti majd kölcsönjátékosként. Szemán György klubigazgatótól megtudtuk, egy apróságot eltekintve mindenben megállapodtak a Győri ETO-nál szabadlistára tett 27 éves futballistával és a klubjával, várhatóan a kölcsönvételi szerződést is aláírják rövid időn belül. Rajta kívül minden bizonnyal csatlakozik a Lombardhoz a próbajátékon lévő Euloge Ahodikpe, valamint Aleksandar Randjelovic is, előbbi 2007 és 2009 között már szerepelt Pápán. Ahodikpe 31 esztendős togói válogatott jobbszélső, míg Randjelovic 27 éves szerb támadó középpályás. Szemán György tájékoztatása szerint mindkét játékossal megegyeztek, szerződtetésükből már csak a papírmunka van hátra. A klubigazgató hozzátette, ezzel a Lombard Pápa játékoskerete véglegesnek tekinthető.

Csilus Tamás (sárga mezben) ezúttal is keményen harcolt a középpályán, azonban a Lombard Pápát ő sem tudta megmenteni a vereségtől. Fotó: Polgár Szilárd

Lengyel Ferenc vezetőedző a szombati tesztmérkőzés után igencsak csalódott volt, úgy vélte, a hosszú felkészülés miatt fáradt volt a csapata fejben. – Emellett továbbra is rányomta a bélyegét a játékunkra, hogy ismét volt a csapatunkban több olyan labdarúgó, aki még nem szerepelt velünk. Ez így ment az egész felkészülési időszak alatt. Ebből a szempontból látszik, hogy a csapat még nincs kész – nyilatkozta a tréner. – A következő héten úgymond élesíteni kell az eddig gyakorolt taktikai elemeket, hogy mindez kijöjjön a csapatból a Kecskemét ellen – fűzte hozzá.

A Lombard Pápa február 25-én, szerdán 17 órától szurkolói ankétot tart a Perutz Stadion emeleti nagytermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!