Lombard Pápa

2014.08.16. 18:42

Egy ponttal gazdagodott a Lombard Székesfehérváron

Nem bírt egymással a Dunaújváros és a Lombard Pápa a labdarúgó NB I 4. fordulójában, a két csapat 1-1-es döntetlent játszott egymással Székesfehérváron szombat este.

Penovác Károly

Dunaújváros PASE-Lombard Pápa 1:1 (1:1)

Székesfehérvár, 400 néző. Vezette: Fábián Mihály (Varga Zs., Georgiou)

Dunaújváros PASE: Milinte – Pascua, Szekeres, Gavric, Csehi – Muscat, Jakab, Petneházi, Józsi, Orosz – Godslove. Vezetőedző: Dobos Barna.

Lombard Pápa: Szűcs – Csizmadia, Bogunovic, Jagodics, Frizoni – Zulevs, Nagy T., Sluka, Csilus – Kenesei, Popin. Vezetőedző: Mátyus János.

Csere: Godslove helyett Zsótér az 58., Pascua helyett Böőr a 72., Petneházi helyett Lázár a 81., illetve Zulevs helyett Böröczky a 65., Kenesei helyett Benkő a 82., és Popin helyett Waltner a 88. percben.

Gólszerző: Orosz a 34., illetve Nagy T. a 37. percben.

Sárga lap: Jakab a 75., Lázár a 86., illetve Nagy T. az 53. percben

 

A találkozót semleges helyszínen, a Videoton stadionjában rendezték meg, ugyanis az újvárosiak otthona a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályai szerint nem alkalmas NB I-es meccs lebonyolítására. (Az újonc piros-fehérek stadionja többek között nem rendelkezik villanyvilágítással és beléptetőrendszerrel.)

A kezdő sípszó előtt a hivatalosan pályaválasztó Dunaújváros szerzett gól és pont nélkül a tabella legvégén, míg a Lombard az ötödik pozícióban helyezkedett el. A mérkőzés pápai lehetőségekkel kezdődött: előbb Kenesei távolról fölé lőtt, majd Popin fejesét védte Milinte. A 11. percben az előző szezont Pápán töltő Orosz kis híján beköszönt korábbi csapatának, azonban a jobb összekötő helyéről, 15 méterről eleresztett lövését Szűcs szögletre ütötte, aztán kicsit később az NB I legjobb kapusa Godslove jobblábas kísérletét is hatástalanította. A 34. percben egy jobb oldali beadás után Jakab lövése a lécen csattant, a kipattanót pedig Orosz Márk közelről a hálóba passzolt, 1-0.

Nem kellett sokat várni a válaszra, Frizoni bal oldali szabadrúgását a középen helyezkedő Nagy Tamás 6 méterről a jobb felső sarokba bólintotta szép mozdulattal a 37. percben, 1-1.

A folytatásban is különösen aktív Orosz a 40. minutumban Csehi bal oldali beadását kevéssel a kapu mellé fejelte. Nem sokkal a fordulást követően Orosz egy szép szóló lezárásaként 17 méterről fölé tüzelt, majd a 60. percben Frizoni életveszélyes beadását a kapu torkából takarította el a hazaiak védelme. A 70. minutumban Zsótér ígéretes helyzetből fölé durrantott, a hajrához közeledve pedig Orosz is elrontott egy nagy helyzetet. A hátralévő időben említésre méltó esemény már nem történt, így pontosztozkodás lett a mérkőzés vége. A megszerzett egy ponttal vélhetően Mátyus János legénysége lehet az elégedettebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!