Lombard Pápa

2014.07.28. 11:19

Szűcs Lajos: hibáztam a második gólnál

Pápa - Vereséggel startolt a labdarúgó NB I 2014/2015-ös szezonjában a Lombard Pápa csapata, amely szerencsés és peches szituációkat is átélt a Videoton elleni idénynyitón.

Polgár Tibor

Sosem hálás feladat egy bajnokaspiráns együttes otthonában pályára lépni az új pontvadászat első mérkőzésén, a bakonyaljaiaknak pedig ez a feladat jutott a hétvégén. A székesfehérvári piros-kékek kétszer kapufát lőttek, majd számukra szerencsésen alakuló szituációkból érvényesítették a papírformát és sima, 3:0-s győzelmet arattak.

- Papírforma ide vagy oda, minden vereség fájó. Amikor nem mi vagyunk az esélyesek, akkor nagyon jó érzés meglepetést okozni, ha pedig mellettünk szólnak az esélyek, akkor kínos tud lenni a kudarc. Tehát a vereség mindig kellemetlenül érinti a csapatot. Meg kell jegyezni, hogy új edzővel és új csapattal vágtunk neki a szezonnak, ráadásul nagyon kevés idő állt rendelkezésre a csapat arculatának kialakításához - nyilatkozta a Naplónak Szűcs Lajos, a Lombard Pápa csapatkapitánya, aki kérdésünkre azonnal elismerte, hogy hibázott a Videoton második góljánál.

A pápaiaknak (balra Csilus) nem sok esélyük volt a bajnoki címre törő székesfehérváriak ellen (Fotó: vidi.hu)

 

- Egy oldalról előrevágott labda érkezett a kapum elé. Arra készültem, hogy megcsúszik irányomba a labda, de nem így történt, hanem felém pattant. A perifériámban nem volt benne a középhátvéd létére elöl ólálkodó Juhász Roland, és a társaimtól sem kaptam információt, hogy jön. Amikor észrevettem, hogy előttem van a Vidi játékosa, akkor már annyira ütemelőnyben volt, hogy nem tudtam kontaktust teremteni a labdával, amit így elfejelt előlem. Egyértelműen én hibáztam - mondta az NB I legjobb hálóőre.

Hozzáfűzte, a tizenegyes is bántja, ugyanis ha egy ütemmel még korábban el tud vetődni, akkor nagyobb eséllyel sikerült volna kiütnie a labdát. Emellett az első gólnál jobban kellett volna figyelnem arra, a csapattársaim hogyan állnak fel a védekezésnél. Úgy érzem, annál a szituációnál egy kicsit el voltunk tolódva a hosszú oldal felé. Ha egy méterrel előrébb állunk fel, akkor lehet, hogy sikerül kifejelni a labdát, ami ugye Bogunovicson megpattanva került a hálóba. Sok-sok összetevője van egy hibának, egy kapott gólnak - mutatott rá Szűcs Lajos. Megjegyezte, hosszabb felkészülési idő esetén többet tudták volna gyakorolni a pontrúgások és a különféle játékszituációk kivédekezését.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy Király Botond, Venczel Zoltán és Baldauf Konrád után a Videoton-Lombard Pápa élvonalbeli bajnoki mérkőzésen a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) újabb fiatal, saját nevelésű játékosa mutatkozott be az első csapatban Böröczky Bálint személyében. A fiatal labdarúgó a 83. percben váltotta Frizonit.

 

Csatárral erősített a Lombard Pápa

Kétméteres szerb támadóval erősítette meg keretét a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata – tudtuk meg Szemán György klubigazgatótól.

A bakonyaljaiak új csatára a 24 éves Sasa Popin, aki 203 centiméter magas, eddigi pályafutása során megfordult többek között a szerb és a román első osztályban. A hórihorgas center hároméves szerződést kötött a további erősítéseket is tervező pápai futballklubbal, azonban a játékengedélyére még várni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!