Lombard Pápa

2014.04.17. 13:35

Bajnokverésre készülnek Pápán

Pápa - Az előző NB I-es pontvadászat bajnokával, az első helyért idén is versenyben lévő Győri ETO-val meccsel a Lombard szombaton 14 órától a Perutz Stadionban.

Napló sport

Az előző fordulóban Székesfehérváron pontot raboló bakonyaljaiak a bajnokság 25. játéknapján ismét egy hazai élcsapattal játszanak. A Horváth Ferenc által irányított ETO jelenleg a tabella második helyén áll.

A címvédéshez viszont minden bizonnyal az összes bajnokijukat meg kell nyerniük a győrieknek, tehát számítani lehet rá, hogy Pápára is három pontért érkeznek. A Lombard is kellő önbizalommal tekinthet a találkozó elé, ugyanis Szűcs Lajosék az előző hat hazai fellépésük alkalmával nem találtak legyőzőre a bajnokságban négy győzelem és két döntetlen a mérlegük. Emellett pedig a helyezésük miatt sem kell különösképpen aggódniuk a pápaiaknak, akik a 9. pozícióban tanyáznak, és megnyugtató távolságból szemlélik a kiesés ellen vívott küzdelmet.

Jó hír a sárga-feketék szurkolói számára, hogy Orosz Márk kivételével a csapat valamennyi sérültje felépült, továbbá a Videoton ellen eltiltás miatt hiányzó házi gólkirály Griffiths szombaton már pályára léphet.

A Lombard Pápa a bajnoki címvédő győrieket próbálja megviccelni a szombati izgalmas meccsen (Fotó: Penovác Károly)

 

- Az erősebb ellenfelek ellen - főleg hazai pályán - mindig dolgozik bennünk egyfajta plusz motiváció, ezúttal is szeretnénk meglepetést okozni. Nem játszhatunk döntetlenre, mert az könnyen megbosszulhatja magát tekintett a rangadó elé Tajthy Tamás, a Lombard nagy munkabírású középpályása, aki nemrég épült fel sérüléséből. Igaz, még csak csereként, de már Fehérváron is hozzátette a magáét csapata eredményes játékához. Kérdésünkre bevallotta, minél előbb játszani szeretett volna, ezért a kelleténél talán jobban erőltette a felépülését, így jobban elhúzódott a sérülése, ami szerencsére mára már teljes mértékben a múlté. A soron következő bajnokijukkal kapcsolatban kiemelte, a Győr nagyon erős és bő kerettel rendelkezik, aktuális ellenfelük nem véletlenül áll a dobogó második fokán.

- Harcban vannak a bajnoki címért is. Biztosan nekünk rontanak már a meccs elejétől kezdve, hiszen kizárólag győzelemmel maradhatnak versenyben az aranyért. Természetesen nem ijedünk meg tőlük, okos, taktikus játékkal szeretnénk itthon tartani a három pontot. Annak ellenére, hogy 30 pontunk van, még nem nyugodhatunk meg, számunkra is fontos lenne egy újabb siker. Jó meccset fogunk játszani a Győrrel - fogalmazott a 22 esztendős futballista.

Megtudtuk tőle, nincs olyan játékos az ellenfélnél, akire kiemelten figyelnének, csapatszinten készülnek a kisalföldiek támadásainak hatástalanítására.

- A héten többször is elemeztük a Győri ETO játékát, Tóth Bálint vezetőedző és a szakmai stáb ezúttal is kiválóan felkészítette a csapatot - fűzte hozzá befejezésül Tajthy Tamás.

 

Csak névre szóló jeggyel lehet menni

Amint arra már többször felhívtuk olvasóink figyelmét, az idei évtől kizárólag névre szóló jeggyel lehet megtekinteni az NB I-es csapatok meccseit. A Perutz Stadion lelátójára történő bejutást a törvényileg előírt beléptetési szabályok betartatása, így a névre szóló jegyek kiállítása és a beléptető-rendszer alkalmazása jelentősen lassíthatja. A torlódások elkerülése miatt a Lombard Pápa klubvezetése arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőleg elővételben váltsák meg jegyeiket a nagy érdeklődéssel övezett Győri ETO elleni mérkőzésre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!