Lombard Pápa

2014.10.24. 12:20

Baranyai kirándulásra indul a Pápa

Pápa - A Pécsi MFC vendégeként lép pályára szombaton 18 órától a Lombard Pápa a labdarúgó NB I 12. fordulójában.

Polgár Tibor

A pécsi és a pápai futballisták a szezonban eddig lejátszott tizenegy bajnokijukon egyaránt tíz pontot szereztek, így nem meglepő módon egymás mellett helyezkednek el a tabellán a 12., illetve a 13. pozícióban.

Ugyancsak mindkét alakulatra igaz, hogy meglehetősen rapszodikusan teljesítenek a jelenlegi kiírásban. A mecsekaljaiak például elhozták a három pontot a bajnok Debrecen otthonából, ugyanakkor saját stadionjukban még nyeretlenek. Aktuális ellenfelével ellentétben a Lombard vendégként szerepel borzasztóan: Szűcs Lajosék több mint egy éve (!), 2013. szeptember 20-án nyertek utoljára bajnokit idegenben - akkor éppen a Pécset verték meg 3-1-re.

Kenesei Krisztiántól (fehér mezben) gólveszélyes játékot várnak a Lombard Pápa szurkolói (Fotó: Penovác Károly)

Kovács László tanítványainak további szép emlék lehet a baranyai piros-feketékkel kapcsolatban, hogy az előző idényben mindkétszer legyőzték őket az NB I-ben, viszont a Pécsi MFC és a Lombard Pápa közötti örökmérleg az előbbiek számára kedvezőbb. Persze mindez csak játék a számokkal, a mindkét fél számára rendkívül fontos három pont sorsát úgyis a pályán döntik majd el a középmezőnybe vágyó csapatok.

- Az előző két hazai bajnokinkon győzelmet érdemeltünk volna, továbbá úgy vélem, idegenben is voltak jó meccseink, de a rossz helyzetkihasználásunk miatt elmaradtak a győzelmek - nyilatkozta a Naplónak Szűcs Lajos, a Lombard Pápa csapatkapitánya.

- Most egy különösen érdekes találkozó elé nézünk, egyenlő pontszámmal állunk a tabellán. A Pécs korábban nagy fegyvertényt hajtott végre azzal, hogy győzött a Debrecen otthonában. Véber György legénysége az elveszített mérkőzésein sem játszott alárendelt szerepet, rendkívül nehéz összecsapásra számítok ellenük - jegyezte meg a magyar élvonal legjobb kapusa. Mint mondta, valószínűleg az esőzések miatt rossz állapotúvá váló talajjal is meg kell majd küzdeniük a labdarúgóknak, de Szűcs Lajos minden nehézség ellenére bízik csapata eredményes szereplésében.

Ideje megtörni a pápai gólcsendet

Szűcs Lajos kérdésünkre elmondta, természetesen az öltözőben is állandó témát jelent a Lombard immár hét bajnoki óta tartó gólképtelensége. - Eddig mindössze öt gólt szereztünk a 11 forduló alatt, ami borzasztóan kevés. A helyzeteink ugyan megvannak, de az utóbbi időben egyszerűen képtelenek vagyunk a kapuba juttatni a labdát. Előbb-utóbb minden sorozat megszakad, bízunk a Pécs elleni gólszerzésben - fogalmazott a hálóőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!