Lombard Pápa

2014.09.10. 15:40

A sokkhatás után a pápaiak legnagyobb mumusa érkezik

Pápa - A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet után pénteken 19 órától hazai környezetben folytatja szereplését a labdarúgó NB I-ben a Lombard Pápa csapata. A Kovács László által irányított bakonyaljaiak az MTK-t látják vendégül a 7. fordulóban.

Polgár Tibor

Mint ismert, Mátyus János váratlan távozása után a Lombard Pápa klubvezetése Kovács László kapusedző gondjaira bízta a futballistákat. A nagy tapasztalattal rendelkező szakember nem először veszi át ideiglenesen a vezetőedzői feladatokat, korábban kétszer is kisegítette beugróként a pápai fociklubot. Bármiféle túlzás nélkül állíthatjuk: legnagyobb mumusukkal mérkőznek meg pénteken a sárga-feketék, ugyanis a Lombard Pápának még sosem sikerült legyőznie NB I-es meccsen az MTK-t ráadásul a fővárosi kék-fehérek mind a hat bajnokijukat megnyerték a Perutz Stadionban.

- Harmadszor segíti ki a vezetőedző nélkül maradt Lombard Pápát. Ha baj van, nem is lehet kérdéses, kihez fordul Bíró Péter tulajdonos.

- Azt hiszem, immár 17 éve vagyok a tulajdonosunk mellett. Ha Bíró Péter megbízik bennem és rám bízza a csapat irányítását, kötelességem segíteni.

A pápaiak az első sokk után most már vidámabbak, és készülnek az MTK elleni pénteki bajnokira (Fotó: Penovác Károly)

- Önnél talán senki nem ismeri jobban a Lombard Pápát. Milyen most a hangulat a csapatnál?

- Mátyus Jani lemondása hidegzuhanyként érte a csapatot és a klub tulajdonosát is. A játékosok szerették a Janit, jó eredményt értünk el vele, főleg annak tükrében, hogy új csapattal vágtunk neki a szezonnak, hiszen a keret 80 százaléka kicserélődött. Aztán derült égből villámcsapásként jött a vezetőedző távozása. Láttam a srácok arcán, hogy nagyon rosszul esett nekik a dolog, megviselte őket a helyzet. Ezt mindenképpen orvosolnom kellett. Beszéltem velük, elmondtam, hogy az élet nem áll meg, menni kell tovább, nekünk minden pontra égető szükségünk van. Most már vidámabbak, de csak pénteken este derül majd ki, hogy mennyire jutottak túl a történteken.

- Amikor korábban irányította a Lombardot, játszó csapatot igyekezett összerakni, ami a pályán is meglátszott.

- Én úgy vagyok vele, hogy a futball elsősorban játék, hiába akarunk belőle háborút csinálni. Ennek a sportnak a közönségszórakoztató játék az alapja, bár ez mostanában már nem igazán működik. Nemcsak nálunk, hanem több más klubnál, a válogatottnál sem működik. Többféle játékrendszer van, azonban mindig a játékosok szabják meg, hogy milyen rendszerben tud játszani egy csapat. Ez társaság nem a látványos, szellemes támadójátékról volt híres, hanem az emberi tartásról, a hihetetlen küzdeni tudásról és munkabírásról. Egyelőre nem tudom, mire leszünk képesek a pályán.

- Milyen MTK-ra számít?

- Pénteki ellenfelünknél évek óta együtt játszik a csapat magja, ez nagyon nagy előny számukra. Az MTK rendkívül kétarcú együttes, parádés és pocsék játékra is képes. Mindentől függetlenül épp itt az ideje, hogy végre legyőzzük őket.

Szeptember 15-ig ingyenes a kártya

A Lombard Pápa vezetőségétől kapott tájékoztatás szerint nemcsak hétköznapokon, hanem a hétvégén is lehetőség nyílik arra, hogy a szurkolók klubkártyát igényeljenek. A regisztráció helyszíne továbbra is a hazai pénztár, a hétvégi időpontja pedig szombaton 9 és 13 óra között van. A klubvezetés emlékezteti a drukkereket: a szövetség döntése alapján szeptember 15. után kizárólag szurkolói kártyával lehet bejutni a meccsekre. A kártya szeptember 15-ig ingyenesen igényelhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!