Lombard Pápa

2014.10.18. 14:59

A pápaiak pontot igen, de gólt megint nem szereztek

Pápa - Gólnélküli döntetlent játszott a Lombard Pápa a Diósgyőrrel a labdarúgó NB I 11. fordulójában szombaton délután a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

Lombard Pápa–­Diósgyőri VTK 0:0

Perutz Stadion, 600 néző. Vezette: Vad II István (Ring, Berettyán).

Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Florean, Sluka, Csilus, Zulevs – Kenesei, Popin. Vezetőedző: Kovács László. Diósgyőri VTK: Antal – Okuka, Alves, Kádár, Husic – Bori, Egerszegi, Elek, Bognár – Grumic, Griffiths. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.

Csere: Kenesei helyett Nagy T. a 64., Florean helyett Benkő a 67., Zulevs helyett Király a 88., illetve Bori helyett Barczi és Egerszegi helyett Gosztonyi egyaránt az 56., valamint Griffiths helyett Bacsa a 72. percben.

Sárga lap: Zulevs a 78., illetve Okuka az 57., és Gosztonyi a 77. percben.

Fotók: Penovácz Károly

A kezdő sípszó pillanatában kereken tíz helyezésnyi különbség volt a két alakulat között, ráadásul a Lombard az előző kilenc tétmérkőzésén nyeretlen maradt a mostanra élcsapattá váló Diósgyőr ellen. Ezek függvényében nem volt meglepő, hogy a miskolciak rögtön nekirontottak vendéglátóiknak. Az első szűk negyedóra a DVTK fölényét hozta, azonban Egerszegi közelről fölé vágott labdáján kívül komoly lehetőség nem alakult ki Szűcs kapuja előtt. A 12. percben Csilus távoli lökete nem sokkal a jobb kapufa mellé szállt – innentől pedig a hazaiak egyre inkább kiegyenlítetté tették a mérkőzést. Sőt, a félidő derekától leginkább már a pápaiak domináltak, noha helyzeteket nem láthattak a szurkolók. Kovács László tanítványai szervezetten futballoztak, nem hagytak teret a vendégek veszélyes labdarúgóinak, a támadásaikba viszont rendre hiba csúszott. Ezzel szemben a nemzetközi kupaszereplésre hajtó Diósgyőr a lendületes kezdés után meglehetősen vérszegény játékot mutatott be, így összességében – finoman fogalmazva – nem sikerült túl közönségszórakoztatóra az első félidő.

A fordulás után ott folytatták a csapatok, ahol a szünet előtt abbahagyták, de már egy-két helyzetet is összehoztak a szembenálló felek. Az 55. percben Kenesei a bal oldalról élesen a kapu elé ívelt egy szabadrúgást, Tóth Gábor közelről belecsúsztatott a labdába, azonban Antal bravúrral védett. A 63. minutumban az előző szezonban még a Lombardot erősítő Griffiths ígéretes helyzetből, 15 méterről csúnyán fölé lőtt. Ezt követően ismét leült a mérkőzés, majd a hajrához közeledve a DVTK igyekezett magához ragadni a kezdeményezést. A 79. percben Bognár remek indításával Bacsa betört a pápai tizenhatosra a jobb oldalon, de a lövés pillanatában Bogunovic hatalmasat mentve a labda útjába vetette magát. Öt perccel később Bacsa középről, 15 méterről, senkitől sem zavartatva célba vette Szűcs kapuját, az NB I legjobb hálóőre nagy bravúrral kiütötte a játékszert. A meccs slusszpoénja a pápaiaké lehetett volna: a 92. percben Szűcs remek meglátással elindított egy kontrát, aminek végén Frizoni egyedül törhetett a borsodiak kapujára. A brazil légiós a tizenhatos előtt kissé hosszan tolta meg a labdát és végül a támadást kísérő Királyhoz passzolt, akinek közeli lövésébe Bodnár belelépett, így maradt a gólnélküli döntetlen. A Lombard újabb élcsapatot tréfált meg hazai pályán, azonban a hosszabbítás perceiben kihagyott ajtó-ablak ziccer, no meg az immár hét bajnokira nyúló gólképtelenség miatt maradhatott hiányérzet a lefújást követően a pápai drukkerekben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!