Lombard Pápa

2014.05.31. 17:28

A hajrában nyerte meg a meccset a Pápa

Pápa - Hátrányból fordítva, Kenesei fantasztikus szabadrúgásgóljával 2-1-re legyőzte a Lombard Pápa az Újpestet az NB I-es labdarúgó-bajnokság utolsó, 30. fordulójában szombaton délután a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

Lombard Pápa-Újpest 2:1 (0:1).

Perutz Stadion, 1200 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Kelemen, Horváth Z.).

Lombard Pápa: Szűcs – Csizmadia, Jagodics, Struhar, Présinger – Arsic, Nagy T., Sekour, Tajthy, Király – Maric. Vezetőedző: Nagy Mihály. Újpest: Dmitrovic – Sagna, Juanan, Anton, Ligot – Balogh B., Stanisavljevic, Vasiljevic, Proesmans – Zamostny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Csere: Tajthy helyett Kenesei a 46., Arsic helyett Horváth R. a 60., Maric helyett Griffiths a 70., illetve Stanisavljevic helyett Simon a 61., Ligot helyett Ngawa a 76., és Zamostny helyett Sidibe a 86. percben.

Gólszerző: Csizmadia a 84., Kenesei a 87., illetve Suljic a 17. percben. Sárga lap: Jagodics a 32., illetve Ligot a 25., Anton a 83., és Ngawa a 90. percben.

A vártnál kevesebben látogattak ki a Perutz Stadionba a nagy múltú fővárosi lila-fehérek vendégjátékára, és a pályára lépő futballisták a találkozó elején nem is nagyon hozták lázba az ezerfejűt. Ugyan az Újpest az első percektől kezdve dominált, de nem sikerült komolyabb helyzetet kialakítania. Aztán a vendégek meddő fölénye a 17. percben góllá érett: egy jobb oldali szabadrúgást követően Suljichoz került a labda, aki egy csel után 13 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot, 0-1. A folytatás nem hozott változást a játék képében, csendesen csordogált a mérkőzés, a pápaiak pedig továbbra is veszélytelenek maradtak Dmitrovic kapujára. A budapestiek néhány távoli – ám veszélytelen – lövésén kívül mást nem jegyezhettünk fel az első félidő hátralévő részében. Azonban a fordulás után már jóval élvezetesebb lett a találkozó, a Lombard magasabb fokozatba kapcsolt és az Újpest sem mondott le a támadásvezetésekről – apró szépséghiba, hogy eleinte mindez még nem eredményezett helyzeteket. Mígnem az 59. percben a nagy kedvvel futballozó Suljic elrobogott a bal oldalon, beadását Vasiljevicet 12 méterről egyből kapura tűzte, ám Szűcs hatástalanította a középre tartó löketet. Nem sokkal később a túloldalon Kenesei ígéretes helyzetbe hozta Horváthot, a 22 esztendős támadó pedig kissé jobbról, 16 méterről vérszegény lövéssel borzolta a Lombard-drukkerek idegeit. A 74. minutumban Simon a tizenhatoson belülről lapos kísérlettel próbálta meglepni az NB I legjobb hálóőrét, aki ezúttal is résen volt. Az idő előrehaladtával egyre inkább a levegőben lógott az újabb gól: a pápaiak szeme előtt az egyenlítés lebegett, míg az újpestiek kontrákból veszélyeztettek. A 84. percben Kenesei jobb oldali szabadrúgása középen Csizmadiát találta meg, a rutinos védő pedig közelről a hálóba fejelt, 1-1. A vérszemet kapó bakonyaljaiak ennyivel nem érték be, immár a vezetésért hajtottak. Ezt Kenesei nem mindennapi szabadrúgásgóljával meg is szerezték a 87. percben: a 29-szeres magyar válogatott támadó mintegy 30 méterről félmagasan a kapu bal oldalába varázsolta a játékszert, 2-1. Néhány minutummal később Griffiths bombájával könnyen növelhette volna előnyét a Lombard, de Dmitrovic nagy bravúrral kivédte a 16 méterről eleresztett életerős lövést. Az eredmény már nem változott, így a meccs hajrájában feltámadó pápaiak győzelemmel búcsúztak a 2013/2014-es bajnokságtól – nem utolsó sorban pedig megelőzték az Újpestet, és a tabella 12. helyén zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!