Lombard Pápa

2011.04.26. 07:05

Nincs megállás - Kedden újabb nehéz mérkőzés elé néz a Pápa

Szépen indult, ám csúnya véget ért a Lombard Pápa székesfehérvári látogatása. Hetven percig jól tartották magukat Véber György tanítványai, de az ellenük megítélt büntető után összeomlás következett. Azonban nincs idő a sajnálkozásra, mert kedden már a Győri ETO-t fogadják délután hat órakor.

Sikos Gábor

 Szombat délután egyértelműen a bajnoki címre törő volt a mérkőzés esélyese a Sóstói stadionban. Azonban Véber György, a vendég Lombard mestere nem arról híres, hogy beletörődne a statiszta szerepébe. Ennek megfelelően, meglepőt húzott, és felfogásával ellentétben egy jóval védekezőbb felállású csapatot küldött pályára. - Ilyen felállásban még nem láttam Véber György csapatát. Nehéz volt átjátszani ezt a jól szervezett és együtt mozgó védelmet - vallotta be a mérkőzés után Mezey György a Videoton trénere, aki szintén meglepődött az ötvédős hátsó alakzaton, amelyre azért volt szükség, hogy a széleken jól építkező fehérváriak elől lezárják a területeket. Ez pedig jól is működött egy darabig, a szélső hátvédeket rendre ki tudta segíteni a Supics-Farkas-Dlusztus trió valamelyike Alves vagy Nagy Dániel ellenében. Így pedig a góllövőlistát vezető brazil jóformán eltűnt a mezőnyben. Az előzetesen várt labdabirtoklást is hozta a csapat, így a Videotonnak nem volt esélye arra, hogy nyomasztó fölényt tudjon kialakítani az első félidőben. Az egyetlen hiba, amit a Lombard az első félidőben elkövetett, hogy nem használta ki lehetőségeit Bozsovics kapuja előtt. Ha Németh Milán higgadtabb, vagy Marics pontosabb, akkor még az előnyt is megszerezhették volna.
 
A második játékrészben aztán már a Videoton elképzelései szerint alakult a találkozó, többet volt náluk a labda, és be tudták szorítani a vendégeket a saját térfelükre.

- Több volt ebben a mérkőzésben, legalább egy ikszet szerettünk volna elérni. A második félidőben fizikálisan fölénk kerekedtek a Videoton játékosai, és sajnos csak a 70, percig bírtuk ki ezt a nyomást - értékelt Gyömbér Gábor a mérkőzés után.

 


 
Igaz az áttöréshez kellett egy büntető is, amelyről megoszlottak a vélemények a mérkőzés után. A csereként beállt Gosztonyi és Szűcs Lajos startolt egy előre vágott labdára, a Videoton csatára érte el először a játékszert, Szűcs azonban belevetődött a lövésbe, utána pedig elsodorta a játékost. A vitát a kétszer a világ legjobb játékvezetőjének megválasztott Puhl Sándor próbálta lezárni a forduló összefoglalóját bemutató műsorban. Szerinte, hiába érte el a labdát Szűcs, a kapus a csatár testi épségét veszélyeztetve rontott ki kapujából, így jogos volt a büntető, ráadásul sárga helyett piros lapot ért volna a megmozdulás.
 
A lényeg: a Vidi jobb csapat mint a Pápa. Azonban ez a büntető előtt nem mutatkozott meg az eredményjelzőn, mert a Lombard labdarúgói lelkesedésükkel és fegyelmezettségükkel áthidalták a tudásbeli különbséget. Ráadásul Szűcs is parádésan védett, még Alves büntetőjét is megfogta, pechére a brazil támadó elé pattant vissza a labda. A bekapott gól után viszont elbizonytalanodott a Lombard, a Videoton pedig bajnokesélyeshez méltóan kihasználta ezt.
 A bajnokság ezen szakaszában azonban nincs idő keseregni a vereségen, hiszen jön rögtön jön egy újabb fontos találkozó.

- Nem hiszem, hogy a fehérvári vereség kihathat a következő mérkőzésünkre. Most jön hozzánk a Győri ETO, és nekünk le kell győzni őket, vagy legalább pontot szerezni - mondta határozottan Gyömbér.
 
Nem vár rájuk egyszerű mérkőzés - jóllehet eddig jól ment az ETO ellen a Pápának a bajnokságban (két győzelem egy döntetlen) , hiszen Csertői Aurél vezetésével még veretlen a győri együttes. 
 

Videoton FC-Lombard Pápa 4:0 (0:0). Sóstói stadion 4000 néző Vezette: Berger J. ( Albert, Forgács). Videoton: Bozsovics - Andics, Vaskó, Lipták, Lázár - Vasilijevics, Sándor Gy., Elek - Nagy D., Alves, Lencse. Edző: Mezey György. Lombard: Szűcs - Nagy S., Dlusztus, Farkas A., Supics, Németh M. - Zulevs, Gyömbér, Bárányos, Heffler, Bárányos  Marics. Edző: Véber György. Csere: Nagy D. helyett Gosztonyi a 46., Vasilijevics helyett Polonkai a 62. Lencse helyett Nikolics a 78. illetve Heffler N. helyett Rebryk a 30., Nagy S. helyett Takács P. a 72. és Supics helyett Bali a 78. percben. Sárga: Sándor a 16., Lencse a 24., Elek a 75. illetve Nagy S. a 31, Zulevs a 55., Farkas A. a 63., Marics a 66., Szűcs a 68. percben. Gól: Alves a 70. és a 81, Lencse a 77. és Nikolics a 88. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!