Lóerő

2017.06.29. 15:15

Veterán portyázók - Kétnapos találkozó mintegy száz motorossal

TAPOLCA-DISZEL - A Rozsdamaró Veteránjármű Egyesület XVII. kétnapos veteránmotor-találkozójára mintegy száz motoros érkezett egy helyi fogadóhoz a közelmúltban.

Tóth B. Zsuzsa

Az első napon közel százan voltak kíváncsiak Nagy Gábor és kollégája elsősegélynyújtó bemutatójára és Békes László, valamint Sényi Szever András skóciai úti élménybeszámolójára. Szombaton több mint 120 veterán jármű indult a hagyományos túrára.

Idén először nem együtt motorozott a társaság, egyénileg és csapatokban kellett felkeresniük az adott településeken lévő állomásokat. Mivel a tájékozódáshoz a GPS-től a helyi lakosokig mindenféle segédeszközt igénybe lehetett venni, az aszfaltos út helyett néha többen választották a rövidebb földutakat, ezért néhány motoros a Balaton-fel-vidéki erdőkben is bóklászott.

A Rozsdamarók tagjai - Mohos Csaba, Krejczinger István és Schenek Balázs - segítőik közül Páhi Zoltánnal és Varga Lászlóval a korábbi, közel tízezer kilométeres északi túráról való visszaérkezéskor Tapolcán   Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A sáskai rádióamatőröknél adó-vevő készülékes felismerés, a köveskáli mosóháznál emléktábla-leolvasás, Ábrahámhegyen oldtimer Magirus tűzoltóautó gyártási idejének meghatározása, Balatonedericsen íjászkodás és KRESZ-teszt kitöltése szerepelt a fel-adatok között.

A nagy melegre való tekintettel az edericsi ebéd után a csapat visszatért a tárborhelyre, ahol hűsöléssel és kötetlen beszélgetéssel töltötték a délután további részét. Vacsora és díjkiosztó után az önkén-tes tűzoltók vízfüggönyén motorozhattak át a felfrissülni vágyók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!