Lóerő

2014.12.11. 14:31

Vadveszély az utakon

Tapolca – Az elmúlt hónapban sok esetben kellett a baleseti helyszínelőket vadakkal történő ütközésekhez riasztani.

Tóth B. Zsuzsa

Nagy Judittól, a Tapolcai Rendőrkapitányság megelőzési főelőadójától megtudtuk, hogy ennek főként az az oka, hogy korán besötétedik, így a vadon élő állatok is a késő délutáni órákban indulnak útnak élelem és búvóhely reményében vissza a fák közé, keresztezve útjukat a szintén hazafelé igyekvő emberekével.

Másrészt megkezdődtek a társas vadászatok is, amelyek eredményeképpen nappal is mozgásban lehetnek az állatok, és a terelt vad az útra is kifuthat. A reggeli időszakban is kellő körültekintéssel kell vezetni, ugyanis a borongós időben szintén nehezebben venni észre az úton átszaladó állatokat. A vadbalesetek megelőzése érdekében nagyon fontos tehát, hogy a vadveszélyre figyelmeztető táblákkal jelzett útszakaszokon vezessünk óvatosabban. Érdemes az út melletti bozótos részeket is figyelni, hiszen az állatok szeme csillog az autók lámpáinak fényében, így időben fékezve nagyobb eséllyel kerülhetjük el a baleseteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!