Lóerő

2017.06.08. 13:05

Trike: guruló életérzés egyedi formába öntve

VESZPRÉM Különböző színekben, öt darab készült belőle tavaly. A kényelmes utazósebessége óránként 100-120 kilométer. Egy átlagos motor árába került, nem volt olyan kirívó az ára, mint a külseje - meséli a tulajdonosa

Molnár Sándor

Amerikai zene, amerikai tánc és amerikai ízek csábították hétvégén a countrykedvelőket Herendre. Én is erre a rendezvényre érkeztem a művelődési ház parkolójába, ahol legnagyobb meglepetésemre egy méretes trike fogadott. Néhány szót váltottam a szervezőkkel, aztán a furcsa látványosság gazdájának nyomába eredtem. Nem volt nehéz megtalálnom a termetes tulajdonost, aki szívesen mesélt büszkeségéről.

Az egyedi gyártású járművet Gyökér András készítette, aki már többször megnyerte trike-jaival a Magyar Motorépítő Bajnokság trike kategóriáját.

Straub László egy motorkiállításon látta meg a trike-ot, és egyből beleszeretett Fotó: Molnár Sándor

Tulajdonosa, Straub László egy motorkiállításon látta meg, és egyből beleszeretett a kényelmes háromkerekűbe, amellyel meg van elégedve. Az 50. születésnapjára lepte meg magát tavaly a géppel. Legtöbbször egyedül utazik a szokatlan külsejű járgánnyal. Kitűnő érzés olyan szerpentineken közlekedni vele, ahol a látvány az elsődleges. Tavaly járt kint az osztrák-olasz határon, a Faaki-tónál egy motorostalálkozón, ahol csodájára jártak, még az osztrák televízió is forgatott róla anyagot. Az alsóörsi Harley-találkozón is részt vett vele. Egyébként a bakonyi tájakat járja szívesen, mert még az ismerkedési szakaszban tart ő és a trike, még csak „tapogatja" a gépet - mondja László.

Azt is megtudtam, hogy egy 3000 köbcentiméteres Ford motor hajtja az automata váltós járgányt, amelyen rükverc is van. Általában 15-16 éves személyautók teljesen felújított motorjaira épülnek ezek a vasszörnyek. Mivel ritkaságnak számít, nagy feltűnést kelt az utcán, és az emberek szívesen fényképezik. Jó érzés, hogy ilyen motorja van - árulja még el csehbányai tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!