Lóerő

2014.06.09. 17:35

Több mint tízezer motoros a felvonuláson

Alsóörs - Ötven kilométeren át, hőségben vonult fel több mint tízezer csodajárgány a 15. jubileumi Harley-Davidson Open Road Festen szombaton, ami a buli csúcseseménye volt.

Kovács Erika

A hangulat este is felforrósodott a nagyszínpadon, Bonnie Tyler, a rockzene koronázatlan királynője gyújtott tüzet a deszkákon hangjával, vérpezsdítő mozgásával. I Need a Hero! - hasított érces hangján az éjszakába Bonnie Tyler. Feszes, fekete szerelésben, tűsarkúban, csillogó, halálfejes trikóban robbant a hatalmas tömeg elé, és sorra énekelte legendás dalait.

Tizenöt kilométeres konvojban, több mint tízezer motor vonult végig szombaton a parton a 15. Harley-Davidson Open Road Festen, ami a közel egyhetes találkozó leglátványosabb része volt.

Rekkenő hőségben indult el délben a gyönyörű járgányokból álló menet az Európa Kempingtől, élén Dobai Attilával, a fesztivál főszervezőjével. A motoroscsapat Csopak, Balatonfüred, Aszófő, Paloznak, Lovas, Felsőörs, Balatonalmádi érintésével ötven kilométer megtétele után délután két óra tájban érkezett vissza a kiindulási helyhez, amely nem kis teljesítmény volt. Az aszfalton lépésben lehetett haladni, miközben legkevesebb 40 Celsius fok égette a vasakat, meg a bőrszerkókat. A zenei program is csúcsra járt szombaton, Deák Bill Gyula fénykorát meghazudtoló produkcióval fantasztikusat alakított a nagyszínpadon, aztán a brit rockirálynő, Bonnie Tyler jellegzetesen rekedtes hangjával tarolt az alsóörsi éjszakában.

Nagy volt az izgalom, mert idén adták át minden idők legértékesebb fesztiváldíját, egy gyönyörű Iron 883-as Harley Davidsont, amit a regisztrált belépők közül a rajkai Major Viktor vihetett magával. Az épített motorok közül Snake , azaz a kígyómotor kapta a legtöbb közönség szavazatot, és ezzel a díjat. A csodavasra egy élethű, sárga kígyó tekeredik, a lenyűgöző gépet most mutatták be először a közönségnek.

Buliztak vasárnap is a fesztiválozók. Nagy volt a tolongás a kicsiknek szervezett, lábbalhajtós motorversenyen, amit a veszprémi négy éves Szendrey Olivér nyert. Délután jött Tóth Gabi, Szandi, a Kaláka, Török Ádám és a Mini. Demjén Ferenc pedig olyan koncertet adott, ami bárhol a világon csúcssiker lett volna.Vele együtt búcsúzott Dobai Attila a jubileumi fesztiváltól, a forró nyári éjszakába kiáltva: köszönjük, Alsóörs, jövőre ugyanitt!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!