Lóerő

2014.03.27. 07:35

Tavaszi feltöltés az autónak is

A gépkocsivezetők számára a tavaszi átállása nem csupán a gumik váltását jelenti, sokak számára egy általános, szervizben végzett ellenőrzést is, amely természetesen kiterjed az akkumulátorok vizsgálatára, feltöltésére, vagy szükség esetén cseréjére.

Szijártó János

Akik ritkán használják gépkocsijukat, vagy télen esetleg egyáltalán nem közlekednek vele, mindenképpen érdemes egy feltöltést, folyadékszint ellenőrzést végezni ilyenkor. Tóth Csaba tapolcai szervizvezető szerint az sem árt, ha kéznél van az egyébként szinte minden autósüzletben beszerezhető töltő, hiszen annak használatával lényegesen meghosszabbítható az akkumulátor élettartama.

Akik napi szinten ülnek gépkocsijukba, kevésbé érintettek ebben az esetben, hiszen az autó menet közben mindig fel is tölti, és megfelelő szinten tartja az akkumulátort. Viszont akik hosszabb ideig el sem indították a járművüket, jobb, ha körültekintően járnak el. Először ellenőrizzék a cellákban lévő folyadékszinteket, s azt szükség esetén desztillált vízzel pótolják. Ezután kezdhetik meg a töltést. Ezt a szervizben is elvégzik, és ha egyéb munkák is aktuálisak, érdemes szakemberhez fordulni - mondta Tóth Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!