Lóerő

2014.08.07. 08:40

Egy kutatás szerint a nők egyharmada nem tud kereket cserélni

A magyar autósok több mint fele elméletileg megállna segíteni kereket cserélni egy ismeretlen nőnek, a gyakorlatban azonban legfeljebb öt százalékuk tett így egy felmérés szerint.

A Goodyear felmérésében arra keresték a választ, hogy mennyire segítőkészek az autósok Magyarországon. A telefonos megkérdezéskor a válaszadók 55 százaléka azt állította, hogy megállna segíteni kereket cserélni egy nőnek; 40,8 százalékuk pedig talánnal válaszolt.

Azok, akik nemleges választ adtak, attól tartottak a leginkább, hogy bűncselekmény áldozatai lesznek. A segítőkészséget a cég éles helyzetben is tesztelte: Budapesten, Győrben és Debrecenben, a délutáni csúcsforgalomban egy nő igyekezett kereket cserélni az út szélén. Az eredmények szerint a győriek bizonyultak a legkészségesebbeknek: itt 38-an álltak meg abban az órában, amikor segítséget kért az ismeretlen, Debrecenben 27-en, Budapesten pedig 21-en. Mivel ez az összes elhaladt autós 4,2, 1,9, illetve 0,9 százalékát tette ki, egyértelmű, hogy az elméleti rendelkezésre állás jóval magasabb a valós segítségnyújtási szándéknál. A telefonos kutatás szerint a megkérdezett nők 36,5 százaléka nem tudna kereket cserélni, míg a férfi válaszadók mindegyike azt állította, hogy egymaga meg tudná oldani a problémát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!