Lóerő

2014.03.27. 07:36

Robogóval az úton

Adamovics László rendőr százados, közlekedésrendészeti osztályvezető figyelmeztet.

Szijártó János

Segédmotoros kerékpárral a közúti közlekedésben úgy lehet részt venni, hogy a vezetőnek viselne kell a bekapcsolt állapotban lévő és az európai szabványnak megfelelő bukósisakot. 

A helyszíni ellenőrzés során a jármű vezetőjének rendelkeznie kell érvényes az smkp-ra vonatkozó kötelező felelősségbiztosítással és adásvételi szerződéssel. A segédmotor vezetőjének rendelkeznie kell legalább érvényes „AM” kategóriás vezetői engedéllyel. A vezetői engedély megszerzéséhez be kell tölteni a 14. életévet. A segédmotor kerékpárra előre fehér vagy kadmiun sárga fénnyel világító lámpa, hátra piros fénnyel világító lámpa, továbbá egy db visszapillantó tükör elhelyezése kötelező. Az smkp-t minden esetben ki kell világítani. Lakott területen a kerékpársávon segédmotoros kerékpárral közlekedni, valamint kétkerekű segédmotoros kerékpáron utast szállítani, és ahhoz utánfutót kapcsolni nem szabad. Utast a KRESZ értelmében csak 3- vagy 4 kerekű segédmotoros kerékpárral szabad szállítani abban az esetben, ha a vezető már betöltötte a tizenhetedik életévét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!