Lóerő

2015.01.29. 17:37

Rendhagyó gratuláció

A legnépszerűbb közösségi oldalon a gratuláció sajátságos formáját választotta a Ford, amikor az egyik rivális cégnek üzent a közelmúltban.

Heffler Péter

Az Opel nem rejtette véka alá, miszerint mennyire büszke arra, hogy 2014-ben negyedik alkalommal bizonyult Magyarország legkeresettebb új személyautó-márkájának. A Ford, amely a tavalyi évben ötödik alkalommal lett Magyarország legkeresettebb új autó-márkája magyarországi közösségi oldalán „gratulált” a rivális cégnek egy frappáns üzenettel.

„Gratulálunk az Opelnek ahhoz, hogy 2014-ben a legkeresettebb új személyautó-márkájának bizonyult Magyarországon.” – A Ford, 2014 legkeresettebb új autó-márkája Magyarországon - olvasható a nem teljesen őszinte elismerés a Ford Magyarország közösségi oldalán.
Csupán a személyautó-piacot vizsgálva valóban az Opel végzett az első helyen, 9.051 eladott új autóval, míg a Ford 7.516 új autó értékesítésével e tekintetben a második helyet szerezte meg. Azonban a haszongépjármű piacon 3.345 eladott új autóval megszerzett első hely ugyanakkor – szemben az ott nyolcadikként befutó Opel által eladott 1.147 haszongépjárművel – összesítettben, a teljes magyarországi személyautó- és haszongépjármű piacon is biztosította a Ford számára az elsőséget, még hozzá nem is kis előnnyel: míg a teljes piacot figyelembe véve tavaly idehaza 10.861 új Ford talált gazdára, addig Opelből csak 10.198 darab kelt el, így valahol érthető a fricska.

- Úgy gondoltuk, hogy az Opel által a személyautó piacon elért első, és a teljes piacon elért második helyhez történő őszinte gratuláció mellett egy kis finom – a tengerentúlon egyébiránt nem teljesen szokatlan – évődés belefér, különösen ha az segíti a tisztánlátást, melyik márka is volt valójában a legnépszerűbb Magyarországon az új autó értékesítések tekintetében 2014-ben – fogalmazott Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója.

Címkék#Opel#Ford

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!