Lóerő

2014.10.16. 16:40

Gokart: szezonzárót rendeztek a Házgyári úti pályán

Veszprém - Vasárnap rendezték az SR Sport Egyesület és a Veszprém GoKart szervezésében a Szezonzáró Gokart Bajnokságot.

Heffler Péter

A Házgyári úti pálya nyomvonala még a rendszeres látogatók számára is tartogatott némi újdonságot. A rendezők kissé átalakították, így az hosszabb lett, és új kanyarokkal is bővült.

Reggel hat gyermek és tizenöt felnőtt adta le nevezését a versenyre, miután következtek az időmérő körök kétszer hármas csoportokban. A szervezők sorsolással alakították ki a csoportokat, melyek mindegyikében akadtak olyanok, akik az abszolút időkért küzdöttek.

Minden versenyző háromszor hét percet kellett, hogy teljesítsen a kijelölt három gokarttal, és a három idejének átlaga adta a végeredményt. Így mindenki minden gokartot meg kellett hogy tanuljon kezelni.

Ifj. Mulicz László (elöl a képen) a második helyet szerezte meg (Fotó: sr sport egyesület)

A pályán nem volt elég tövig nyomni a gázt, a fizikai erőnlét és az ügyesség mellett az észre is szükség volt, hogy egy hibátlan kört tudjon autózni valaki. Nem mindegy ugyanis, hogy ki hogyan veszi a féktávokat, illetve milyen ívben a kanyarokat.

Az erős mezőnyben szoros küzdelmek árán kerültek fel a felírótáblára az időeredmények, ahol nyomon lehetett követni verseny közben is, hogy ki hogyan teljesített, mennyit kell még javítania egy-egy jobb helyezés eléréséhez.

A pályára és a technikára legjobban Klepeisz Zoltán érzett rá, hiszen ő végzett az abszolút első helyen, megelőzve ifj. Mulicz Lászlót és Kapcsándi Norbertet. A gyerekeknél Vida Péter lett az első Kiss Máté és Kecskés Márton előtt.

Címkék#gokart

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!