Lóerő

2014.10.23. 19:20

Vágner Gábor országos bajnok lett

Csabrendek - A Katona Racing MSE színeiben a Vágner Rallycross Team versenyzője, Vágner Gábor élete első országos bajnoki címét szerezte a Magyar Kupa MK1400- as kategóriában.

Tóth B. Zsuzsa

Gábor 2012-től versenyez. Azt mondja, az első szezon az ismerkedés éve volt, meg kellett barátkozni a saját építésű Suzuki Swift Gti versenyautóval és a pályák is ismeretlenek voltak. Akkor kategória 3. Magyar Kupában pedig abszolút 7. helyet sikerült megszereznie, úgy, hogy nem minden versenyen vettek részt. A 2012-es bajnokságban ismét a kategória 3. helyére volt elég az éves szereplés, majd 2013-ban mindössze egy versenyre volt lehetőség és a hazainak számító nyirádi futamon kategória első hellyel ajándékozta meg a szurkolókat. Közben az autót folyamatosan fejlesztette a lelkes kis csapat és a sok megtett verseny kilométer is hasznára vált Gábornak. Határozottabb és felkészültebb szellemben kezdte meg a csapat az idei bajnokságot, építettek egy másik Swift-et is, amellyel kezdetben Minorics Ernő, majd Szelei Bálint versenyzett és csak egy dolog lebegett a szemük előtt: futamokat nyerni. Az év első versenyén a szabadedzést megnyerték, a B döntőt is, az A döntő első körének végén Gábor a gumifalba csapódott, a versenye véget ért, de így is a kategória 3. és a Magyar Kupa abszolút 6. helyén zárta a versenyt.

A Bajnokság második futamán Nyirádon, a Magyar Kupa 1400-as kategóriájának mindkét előfutamát megnyerte, az A döntőben megszerezte az abszolút 3. és a kategória 2. helyét. Máriapócson Pünkösdkor a Magyar Kupa abszolút 3. helyét szerezte meg, a MK 1400 kategória 2. helyére kormányozta Suzukiját és három futam után az abszolút 3., kategóriájában 2. helyen állt.

Vágner Gábornak sikerült megszereznie élete első országos bajnoki címét a Magyar Kupa MK1400- as kategóriájában (Fotó: Rendezők)

- Legfőbb vágyam felállni a dobogó legfelső fokára, amiért mindent meg fogok tenni - mondta akkor Gábor. A Magyar Bajnokság negyedik megmérettetésén az ausztriai Fuglau-ban a harmadik helyre volt elegendő a szereplés. A szezon 5. futamán, a Kakucs-Ringen pedig az autója felborult. Szerencsére Gábor karcolások nélkül megúszta. A csapat mindkét versenyzője a D döntőbe kvalifikálta magát. A Tagyonban élő Szelei Bálint az egyes, Gábor a négyes kockából rajtolt és nagyszerű autózást bemutatva megnyerte a futamot Bálint előtt. Mindketten feljutottak a C döntő utolsó két rajtkockájába. Ott Gábor a 4., Bálint az 5. helyre kormányozta versenyautóját, ami neki a MK 1400- kategória 7. helyét jelentette, míg csapattársa a Suzuki Kupa a 3., dobogós helyét szerezte meg.

Az idei bajnokság utolsó két futamán Nyirádon a Vágner Rallycross Team mindkét pilótája dobogós helyet szerzett. Az OB utolsó előtti versenyén Gábor a kategória 1. helyét szerezte meg, míg a Magyar Kupa abszolút értékelésében a 3. lett. Szelei Bálint a Suzuki Kupában elsőként ért célba. Az év utolsó viadalán Vágner Gábor nagy csatában és izgalmas futamok árán megnyerte a Magyar Kupa abszolút és a kategória versenyét is, ezzel megszerezve a Rallycross Országos Bajnokság, Magyar Kupa 1400-as kategóriájának Országos Bajnoki címét és az összetett értékelésének a 2. helyét. Szelei Bálint a Suzuki Kupában második helyen fejezte be az évadzáró futamot.

Gábor végre elérte a kitűzött célt

Gábor idén az összes futamon elindult, és majdnem mindig dobogós helyen végzett. Jövőre ismét rajthoz áll, fő célja a bajnoki cím megvédése lesz. Mozgalmas évet hagyott maga mögött. Volt gumifalra kenődve, sújtották műszaki hibák, állt fejtetőn, de a kitartás végül meghozta a sikert. Hálás ezért azoknak, akik körülötte voltak és segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!