Lóerő

2014.09.04. 15:25

Negyedik alkalommal indul a Marsal' Trophy autós túraverseny

Az új útvonalon túl rengeteg érdekes programot kínál a IV. Marsal' Trophy autós túraverseny, melyen a megye eldugott, kevésbé ismert helyein versenghetnek a rajthoz állók.

Heffler Péter

Annak idején egy autós klub szervezésében rendeztek hasonló túraversenyeket, melyhez 2011-ben csatlakozott az I. Marshal' Trophy, aminek idén szeptember 6-án lesz a negyedik futama. A megye minden pontjáról várják az érdeklődőket, ugyanis Pápáról, Ajkáról és Veszprémből indítják majd a kora reggeli órákban a résztvevőket, hogy a közel százhúsz kilométeres, vadregényes tájakon átívelő túra végén megérkezzenek az ajka-bakonygyepesi autókereskedéshez.

Lakatár Csaba, a tavalyi Marsal' Trophy egyik versenyzője (Fotó: archív)

A versenyen egyébként nem – csak – a gyorsaság lesz a fő szempont, hanem a sofőrök ügyességi feladatokat kell hogy teljesítsenek a különböző ellenőrző pontokon. A szervezők gondosan ügyeltek arra, hogy aki már rutinos indulónak számít, se „ütközzön” ismerős terepbe, mivel idén is lesznek új területek.

Különböző szórakoztató programokkal is várják majd az érdeklődőket, így a már ismert rendőrségi, egészségmegőrző, gyerekeknek arcfestő program mellett még számos egyéb érdekességet próbálhatnak ki a kilátogatók. A nevezésre a verseny honlapján volt lehetőség, ahol kiderül, hogy maximum százhúsz autó tud majd elrajtolni. A körönkénti első három helyezett díjazásán túl az abszolút győztesnek járó vándorkupa is kiosztásra kerül, amit a bajnok egészen a jövő évi versenyig őrizhet. Tavaly ezt Váradi Tibor vihette haza, aki hibátlan versenylappal érkezett célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!