Lóerő

2016.12.22. 08:37

Mit vegyünk sofőröknek? - Karácsonyi ajándéktippek autómániásoknak

Megyei körkép – Utolsó pillanatra hagyta az ajándékvásárlást? Talán éppen az egyik autómániás ismerősének nem tud mit venni? Segítünk!

Heffler Péter

Nyakunkon a karácsony, és autós magazin ide, vagy oda kifejezetten sofőröknek szóló ajándékötletekkel mi is megpróbálunk hangolni az ünnepekre, ugyanis egyik társlapunk segítségével összeszedtük mik lehetnek a legpraktikusabb meglepetések a volán mögött ülőknek. A lista élén a LED lámpa szerepel, hiszen egy autós számára, aki minden egyes porcikáját ismeri a verdájának, elengedhetetlen egy olyan lámpa, amivel még a leglehetetlenebb helyekre is be lehet világítani.

Egy normál elemlámpa kevés erre, ám egy többfunkciós LED világítású eszköz tökéletes megoldás, aminek feje teleszkóposan kihúzható, minden irányba elforgatható legyen. Jó ajándék lehet még - egy magára, illetve az autójára adó sofőr számára - a kompresszoros autóporszívó, aminek célszerű azt a változatát választani, amivel nemcsak takarítani, üléseket tisztítani lehet, hanem – egy beépített kompresszor segítségével – akár az autó kerekeit is felfújhatjuk. Aztán ott van még a kormányra szerelhető telefon tartó, aminek előnyeit - főleg a rendőrök árgus tekintete, és büntetési hajlandósága miatt a vezetés közben telefonálókkal szemben, illetve a navigálásban nyújtott könnyedség okán - nem kell bemutatni. Ezenfelül a hideg időjárás miatt tökéletes szezonális ajándék lehet a beépített masszázs- motorokkal ellátott, szivargyújtóról működtethető ülésfűtés is. Eigner Ambrus az egyik veszprémi autósbolt tulajdonosa készséggel állt rendelkezésünkre, amikor az ilyenkor slágerszámba menő portékákról faggattuk. - Az utóbbi hetekben bizony előfordult, hogy női vásárló betérve hozzánk egy praktikus ajándék kosár összeállítására kért meg minket - mesélte a szakember.

- Igaz, nagyon nem kategorizálható, hogy mi számít karácsonyi autós ajándéknak, bár tény, hogy a különféle autóápoló-eszközökre valamivel nagyobb a kereslet ilyenkor tette hozzá Eigner Ambrus, akinek tapasztalatait alátámasztották a mi benyomásaink is, amikor az utca emberét kérdeztük a már megvett, vagy még csak tervezett idei karácsonyi ajándékokról. Egy hölgy például elmondta, hogy már több éve tervez valamilyen praktikus, autóban használható ajándéktárgyat a férjének, de eleddig rendre lebeszélte magát ezekről mondván, ha rosszat vásárol, csak vita lesz belőle otthon. Megint másik hölgy azért nem készül ilyesmivel, mert elmondása szerint a családban több hivatásos sofőr is van, és „biztos minden megvan, ami kell”. Nos, rövid listánkkal reméljük nem csak nekik, hanem a többi, eddig hezitáló, vagy az ajándékvásárlást az utolsó pillanatra hagyó - nemcsak - hölgy olvasónknak kicsit segíteni tudtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!