Lóerő

2014.12.11. 14:37

McLaren: Alonso – Button

Woking – A következő szezonban Fernando Alonso és Jenson Button ül majd a McLaren Hondák volánjánál.

Heffler Péter

Véget értek a találgatások a McLaren csapat jövő évi összetételét illetően, ugyanis az istálló, amely visszatér a Honda motorokhoz a főhadiszállásán, csütörtökön végre bejelentette, hogy Fernando Alonsoval és Jenson Buttonnal indul 2015-ben.

A kétszeres világbajnok spanyol a Ferraritól érkezik, míg a wokingiak a társát illetően is könnyebben jutottak dűlőre, amint a brit a folytatásért cserébe belement fizetése csökkentésébe. Kevin Magnussen pedig tartalék pilótaként marad majd az istállónál.

- Nagyon elszántan vetem bele magam ebbe a projektbe, amelyről tudom, hogy időbe telhet, mire eredménnyel jár. Ezzel tisztában vagyok, nem probléma számomra – mondta Fernando Alonso. – A McLaren és a Honda még az út elején jár, biztos vagyok benne, hogy ez az együttműködés hosszú és sikeres lesz - tette hozzá a kétszeres világbajnok pilóta, aki roppant büszke, hogy az egykori példaképe, Ayrton Senna autójára hasonlító McLaren Hondával versenyezhet majd.

Ron Dennis a McLaren Automotive ügyvezető elnöke pedig annak örül, hogy a mezőny legerősebb pilótapárosával vágnak majd neki az új szezonnak.

Jenson Button, 2009 világbajnoka, aki komoly áldozatot hozott azért, hogy maradjon a wokingiaknál is pozitív a következő szezont illetően. - Nagyon várom, hogy olyan gyors és tapasztalt pilótával dolgozzam együtt, mint Fernando, biztos vagyok benne, hogy nagyon jól megleszünk – mondta Button.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!