Lóerő

2015.02.12. 17:30

Magyar család árulja Schumi régi autóját

Kimle - Közel tíz millió forintért most bárki megveheti a hétszeres Formula 1-es világbajnok, Michael Schumacher volt autóját.

Heffler Péter

Európa leghíresebb használtautós oldalán, a mobile.de mellett egy magyar oldalra is felkerült Michael Schumacher volt Mercedese. Igaz, nem a Formula 1-es gépről van szó, hanem az egyik régi családi autójáról, egy Mercedes Benz S600L-ről.

A Mercedes S600L-t német, és egy magyar oldalon is hirdetik
Fotó: suchen.mobile.de

Az 1997-ben gyártott háromszázkilencvennégy lóerős, V12-es, 6.0 literes autó jelenlegi tulajdonosa papírokkal tudja igazolni, hogy az valaha tényleg a hétszeres világbajnoké volt. A német pilótának azonban annak idején gyorsan túl kellett adnia rajta, mivel a Ferrarinál nem nézték jó szemmel, hogy egy Mercedessel jár versenyzőjük.

A 46 500 kilométert futott Mercedes S600L-t huszonkilenc ezer euróért hirdetik. A tulaj szerint, az ár meghatározásánál nem játszott szerepet, hogy Schumié volt az autó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!