Lóerő

2014.07.24. 11:10

Legális gyorshajtás

A Veszprém Aréna parkolójában vasárnap egy egész napos gumifüstölés keretein belül idén már harmadszorra csapnak a lóerők közé a szlalomozás szerelmesei.

Heffler Péter

A Veszprém Arénánál július 27-én idén már harmadik alkalommal lesz legális a gyorshajtás, ugyanis az SR Sport Egyesület és az SZ&T-T Rally Team szervezésében vasárnap megrendezik a Veszprém Szlalom ügyességi versenyt. A csarnok parkolójában 2011. óta rendeznek szlalom versenyeket, és a szervezők a mostani ezerhétszázötven méteres nyomvonalon még mindig tudnak újat mutatni, mivel egy teljesen új vonalvezetésű pályával várják a kormánytekergetés szerelmeseit.

Járműcsodáikkal összesen tíz kategóriában mérhetik majd össze lóerejüket versenyzők, külön osztályban a hölgyekkel és a tizenhét éven aluliakkal. Az egyben Baleset-megelőzési nyíltnapot a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprémi Autós Motoros Iskola Kft., a Pitykemotor és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság segítségének köszönhetően a gumifüstölésen túl olyan érdekességek színesítik majd, mint biztonsági öv szimulátor, kerékpáros ügyességi verseny, részegszemüveg és motoros szimulátor.

A szervezők azokra is gondoltak, akiket még nem csapott meg a benzingőz szaga, így a gyerekek ugráló várban mulathatnak, amíg a szülők a kilinccsel előre autózást figyelik. Arra pedig, hogy a Veszprém Aréna parkolójában vasárnap majd csak így ér közlekedni olyan gépcsodák és sofőrjeik jelentik a garanciát, mint Sulyok Bálint és sajátépítésű kettőezer-nyolcszáz köbcentis nyolchengeres BMW-je, vagy Pathy László és egyedi négykerekűje, amiben semmi sem Trabant, ami annak látszik. A mezőny, amibe beletartoznak a Dunántúli Szlalom Kupa idei hatodik fordulójának résztvevői is nagyjából százhúsz indulót foglal majd magába, tehát bőven lesz példa épített gépszörnyetegre, széria utcai autóra, Ladára kilinccsel előre, vagy éppen nevét meghazudtoló Suzukira.

Az ingyenesen megtekinthető lóerő-fitogtató verseny, melyen nevezésre-gépátvételre már hét órától lehetőség lesz, kilenckor rajtol és egészen délután öt óráig dübörög majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!