Lóerő

2014.07.31. 17:12

Kimagasló minőség a motorolaj gyártásban: Eneos (x)

Szeretné, ha autója mindig kifogástalan állapotban lenne? Fontosnak tartja, hogy a biztonságos közlekedéshez minden feltételről gondoskodjon?

A körültekintő vezetés, a sebesség megfelelő megválasztása mellett természetesen a gépjármű állapotán is sok múlik. Az évszaknak megfelelő abroncs legalább olyan lényeges szerepet játszik ebben, mint az egyes alkatrészek épsége. A fékmester szakértői szerint is ez utóbbival kapcsolatban a megfelelő mobil motorolaj kiválasztásával tehet a legtöbbet. Viszkozitási index, összetevők, márkahűség, megbízhatóság – csak néhány azok közül, melyek befolyásolhatják a választáskor.

Még ha úgy is érzi, már megtalálta az ideális motorolajat, akkor is érdemes megismernie egy olyan termékcsaládot, mely mind a hétköznapi autózás alkalmával, mind az autósport világában bebizonyította már kimagasló minőségét!

Még ha úgy is érzi, már megtalálta az ideális motorolajat, akkor is érdemes megismernie egy olyan termékcsaládot, mely mind a hétköznapi autózás alkalmával, mind az autósport világában bebizonyította már kimagasló minőségét!

A motorolajokkal szemben általában a legfontosabb követelmények, hogy a minden időjárási körülmény közötti ideális kenéshez  időtálló minőség társuljon. A motor egyes alkatrészei közötti surlódás csökkentése, a hőelvezetés, a motor szennyeződésektől való tisztántartása mind olyan feladatok, melyeket el kell látnia a választott terméknek. A japán Eneos motorolajok ezt, és még jóval többet kínálnak azoknak, akik Japán legnagyobb múlttal rendelkező olajvállalata, és az általa korszerű technológiával előállított termékek mellett teszik le voksukat.

De miben különbözik a hagyományos motorolajoktól az Eneos Premium, és a csúcskategóriájú Sustina sorozat? A fekmester.hu az Eneos olaj használatával kapcsolatban egyértelműen úgy véli, hogy sok más terméket messze meghaladó minőséget kínál a cég a motorolaj családdal.

Nem véletlen, hogy a MOTO GP, a Dakar, a Forma 1, vagy a Super Gt világában is gyakran választják a szuper járgányokba a japán terméket, az ugyanis a legmagasabb követelményeknek is képes eleget tenni. Ez nagyrészt az úgynevezett ZP technológiának köszönhető, amely nem csak a viszkozitási index javulását tette lehetővé, hanem a motor egyes alkatrészeinek hosszú élettartamáért is felel.

S hogy miként teszi ezt?

A hagyományos motorolajok ként tartalmaznak, ami azonban a nyomás, a hő és a nedvesség következtében kénsavvá alakul. Mint ilyen, egyértelmű, hogy káros hatással van az alkatrészekre, és azok élettartama is csökken emiatt.

Az Eneos szakértői világosan látták, hogy a kén más anyaggal való helyettesítésével olyan motorolajat hozhatnak létre, amelynek nem kell a kén jelenléte miatt keletkező melléktermékeket megkötni, hanem maximálisan a motor tisztán tartására és kenésére tudja energiáit fordítani az összetétel.

Az oxigén alapú adalékanyaggal érték el, hogy a motorolaj hatékonysága jelentősen növekedjen, ugyanakkor a viszkozitási index is megállja a helyét minden körülmény között. Ez utóbbi a hidegindításkor gyakran bekövetkező sérülések elkerülése miatt nagyon fontos, de az sem elhanyagolható szempont, hogy a fogyasztáson körülbelül két százalék takarítható meg az Eneos Sustina használatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!