Lóerő

2015.01.01. 20:35

Elmaradt Turánék címvédése

A balszerencse következtében esett ki Turán Frigyes és Zsiros Gábor a 16. Szilveszter-ralin.

Heffler Péter

A zord időjárás ellenére is rengetegen, összesen kettőszázharmincnyolcan adták le a nevezésüket az óévet búcsúztató rangos versenyre, a 16. Szilveszter-ralira, ami még javában tartott, amikor a címvédő páros, Turán Frigyes és Zsiros Gábor egy balszerencsés váltás miatt kénytelen volt kiszállni.

- Nagyon jól indult a futam, egy kitűnően felkészített autóval vágtunk neki az ünnepi versenynek, nem volt semmilyen technikai probléma - értékelt Turán Frigyes.
- Az első gyorsasági után a hetedik helyen értünk célba, bizakodóan vártuk a másnapot. Azonban a második gyorsasági kétharmadánál rosszul váltottam, így négyesből hármas helyett rögtön egyesbe ugrott az autó. A tönkrement váltót nem sikerült pótolni és kockáztatni sem akartunk, ezért úgy döntöttünk, hogy a következő szakaszon már nem indulunk el. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, a környékünkön mindenhol szakadt a hó, de mi napsütésben, száraz pályán autózhattunk - tette hozzá Turán Frigyes.

Zsiros Gábor navigátor is pozitív volt a verseny után. - Nem vagyok csalódott, úgy vélem, ezzel itt le kell zárnunk az idei, nem túl szerencsés szezonunkat, és újult erővel, hasonlóan jó tempóval indítani a 2015-ös évet - mondta Zsiros Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!