Lóerő

2017.04.20. 16:35

Életre keltett múlt - Kuriózum veterán motorok kiállítása

Csopak - Nem hagyományos tárlat nyílt az önkormányzat és a Veszprémi Motoros Egyesület szervezésében a kultúrházban. Először tartottak veterán motorkerékpáros kiállítást a településen.

Szendi Péter

A vendégeket legelőször Horváth Zoltán, a Veszprémi Motoros Egyesület alapító tagja köszöntötte. A klubtagok gyűjtik és fel is újítják a régi motorkerékpárokat, melyekből jó néhányat láthattak most az érdeklődők.

- Korábban Veszprémben szerveztünk kiállításokat. Mivel az egyesület néhány tagja kötődik Csopakhoz, innen jött az ötlet, hogy bemutatjuk a nagyközönség számára a motorokat. Elsősorban Magyarországon gyártott motorkerékpárokat hoztunk, de megtalálható a korábbi NDK-ból az MZ, vagy Csehszlovákiából a Tatran és a Jawa - tájékoztatta lapunkat Horváth Zoltán.

Sok jó gép kis helyen: MZ, Simson, Pannónia, Csepel, Danuvia...
Fotó: Szendi Péter

Balogh Balázs alpolgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a kiállítás során megjelenik a múlt. Megismerhetjük nagyszüleink, dédszüleink motorozási és technikai kultúráját. Magyarország komoly potenciával rendelkezett a motorgyártásban, és sajnálja, hogy jelen pillanatban nincs ilyen.

A kiállítást Hadobás József alapító tag, veteránmotorgyűjtő nyitotta meg. Megköszönte az egyesület tagjainak, hogy az újjávarázsolt veterán motorokat elhozták, adattáblával ellátták, melyen olyan információk találhatók, ami egy laikus számára is érthető.

A legrégebbi darab egy 1950-ben gyártott Moto Morini, de igazi kuriózum az 1956-ban a szalagról lejövő Csepel 125/D.

A tárlat április 26-ig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!