Lóerő

2014.10.01. 19:30

Duna-parti szlalomparti

Alig hogy véget ért a Veszprém Szlalom Kupa idei kiírása, a szervező SR Sport Egyesület ismét hallatott magáról.

Heffler Péter

A veszprémiek szombaton a Budapesti Műegyetem előtt megrendezett ötvenéves jubileumi MAFC Rakparti Szlalompartyn indultak. Sőt, nem csak hogy részt vettek, de egy felkérésnek eleget téve le is bonyolították a rendezvényt, méghozzá a fél évszázados verseny nevéhez méltó rendezéssel.

– Az előkészítő munkákból is kivettük a részünket, hiszen a pályarajzot is mi terveztük. A sportszakmai és sportbírói feladatokon túl a kellékek egy részét is mi biztosítottuk a rendezvényhez – kezdte ifj. Mulicz László, az SR Sport Egyesület elnöke.

A verseny jubileumi mivoltából adódóan volt, aki oldtimer gépcsodával elevenítette fel az évtizedekkel ezelőtti kormánytekergetést (Fotó: ifj. Mulicz László)

– A szlalomversenyzés az autóversenyek előszobája, amit a pénztárcához mérten a legkisebb anyagi ráfordítással űzhetnek a pilóták. A rendezvények családias hangulatát a rendezők rivalizálása sem ronthatja el, hiszen mi segítjük egymást – viccelődött az elnök.

A jó hangulat pedig garantált volt, mivel a Duna-parti kormánytekergetésre összesen hatvanegy pilóta adta le a nevezését és próbálta ki gépcsodáját a közel ezer méter nyomvonalú pályán, ami hol az első kerékkel, hol a hátsó kerékkel hajtott autóknak kedvezett. Így a nagyérdemű az „izomtól” duzzadó BMW-ken túl láthatott Ladákat, Trabantokat, illetve a verseny jubileumi mivoltából adódóan harminc évvel ezelőtt is rajthoz álló legendákat, például 100-as Skodát vagy „púpos” Wartburgot is. Végül nem a lóerő, hanem a vezetési tudás döntött, amiben Bognár Martin Citroënjével kenterbe vert mindenkit, és Sziklay Zsolt, valamint Szabó Árpád előtt begyűjtötte az abszolút első helyet.

A veszprémiek nemcsak a rendezői oldalról figyelték az eseményeket, több versenyző is indult a megyéből. Az egyesület színeit Pathy Dániel képviselte, aki szoros küzdelemben, defekttel és bójahibával megspékelt köreivel is első helyet szerzett kategóriájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!