Lóerő

2015.04.09. 15:03

Autóversenyt hozott a nyúl

Veszprém - Húsvétvasárnap nemcsak ügyességi szlalomversenyt, hanem egyúttal balesetmegelőzési nyílt napot is tartottak a Veszprém Aréna parkolójában.

Heffler Péter

Húsvétvasárnap ide, rossz idő oda, rekordszámú, száznegyven nevezővel vette kezdetét az idei szlalomszezon.

A rendezők az SR Sport egyesület és az SZ&T-T Rallye Team kitettek magukért, ugyanis a teljesen új vonalvezetésű pálya még a legjobbakat is megizzasztotta. Az abszolút elsőséget Bognár Martin szerezte meg, aki mögött Kovács Szilárd és Sziklai Zsolt végzett. Az egész napos program azonban nem csak a versenyről, és nem csupán a versenyzőknek szólt. A szervezők ezúttal is színes programokkal készültek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A városi balesetmegelőzési bizottság kerékpárospályával és biztonságiöv-szimulátorral vonult ki, ami mellett a katasztrófavédelem tűzmegelőzési pavilonja volt található. Ide délben a katasztrófavédelem látványos roncsvágási-életmentési bemutatója vonzott nagy tömeget. A kisebbeket ugrálóvár, motoros szimulátor és húsvéti kézműves foglalkozás várta, ahol rengetegen munkálkodtak a nap folyamán. Persze a legkisebbek között is volt, akit inkább a benzingőz vonzott, semmint a tojásfestés. A négyéves Osváth Máté gokartjával a közönséget teljesen megnyerte, olyan ügyesen lavírozott a bóják között, hogy a rendezők különdíjban részesítették.

A négyéves Osváth Máté (balra felül) gokartjával nagy közönségsikert aratott és különdíjban részesült

Azok pedig, akik nem fértek fel a száznegyvenes rajtlistára, de kedvet kaptak a száguldáshoz, profi 3D-s szimulátorban próbálhatták ki képességeiket.

A rendezők egyébként nem csak a szervezésben, hanem kilinccsel előre autózásban is jeleskedtek, az SR Sport színeiben induló Pathy Dániel kategóriája ötödik helyén teljesítette a köröket, míg ifj. Mulicz László Suzukijával a dobogó legfelső fokáig nyomta a gázpedált.

Az idei első szlalomversenyt ezúttal is balesetmeg-előzési nyílt nap kísérte, amin a katasztrófavédelem látványos roncsvágása volt látható, illetve az autózás szerelmesei 3D szimulátorban próbálhatták ki vezetői képességüket

Az SZ&T-T színeiben induló Nagy Richárd szintén megnyerte a junior kategóriát BMW-jével, a közös projektként autózó Szalmásy Mátyás és Bauer Antal pedig próbaautózásra vitt bárkit, aki az anyósülésen vállalta a kilinccsel előre autózást.

Az idei első futam nemcsak a veszprémi nyitány volt, hanem a Dunántúli Szlalom Kupa első fordulója is, ahová harminchat induló jelentkezett a pontgyűjtésre. A második futam május 1-jén Tapolcán lesz, amit követően május végén ismét Veszprémben találkoznak a bójakerülgetés szerelmesei egy hasonló, gyermeknapi rendezvényen.

A versenyen rekordszámú, száznegyven versenyző és különféle épített, illetve gyári autókülönlegesség vett részt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!