Lóerő

2014.07.28. 16:50

Aszfaltszaggatók - Az esőben is sokan szlalomoztak

Veszprém - Hiába volt kellemetlen az időjárás, mégis sokan kilátogattak az idei harmadik Veszprém-szlalomra, a Veszprém Aréna parkolójába.

Heffler Péter

Az SR Sport Egyesület és az Sz&T-T Rally Team szervezésében már a harmadik fordulót rendezték vasárnap a Veszprém-szlalom és baleset-megelőzési nyílt napnak, mely a Dunántúli Szlalom-kupa hatodik futama is volt egyben.

A versenyzők és a nézők kedvét még a kellemetlen időjárás sem szeghette, a szakadó esőben is tele volt a parkoló. Összesen százkét nevezést fogadtak el a rendezők. Igaz, a csúszós aszfalt sokaknak nehézségeket okozott az első körben, jó páran nem is tudtak értékelhető időt autózni. A háromkörös verseny második etapjára aztán megjött a jó idő is és a teljesen új vonalvezetésű pálya már nem csak az esőmenőknek kedvezett.

Az abszolút győzelmet végül a tizenhét éves Bognár Martin (Citroen) szerezte meg, megelőzve Kovács Szilárdot és Lovász Róbertet (mindkettő BMW).

Bakonyi Csaba Mitsubishi EVO-jával élményszámba menő köröket tett a szlalompályán (Fotó: Heffler Péter)

Az Aréna aulájában tartott eredményhirdetésen a szép serlegeken túl értékes, a verseny szponzorai által felajánlott díjakban részesültek a győztesek.

A gumifüstölős kormánytekergetésre egyébként nem csak az izgalmas küzdelem miatt volt érdemes kilátogatni, hanem a szép megoldások miatt is. Mindig vannak ugyanis sofőrök, akiknek az időeredménynél sokkal fontosabb a közönség kiszolgálása, így például Bakonyi Csabának is, akinek Mitsubishi EVO-jával tett köre élményszámba ment. A kilátogatók egyébként nem csak az autókban és a pazar produkciókban gyönyörködhettek, hanem olyan érdekes programok is várták őket, mint ugráló vár, mászó fal, motoros szimulátor, kerékpáros pálya, luftballon, KRESZ-teszt, biztonságiöv-szimulátor, vagy a katasztrófavédelem tűzmegelőzési programja és tesztjei. A következő, idei negyedik fordulóra előreláthatólag szeptemberben kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!