Lóerő

2014.11.20. 15:35

A mindent eldöntő utolsó csata

Abu-Dzabi - Egy nagyon hosszú szezon izgalmas fináléja következik, ahol egy kérdés maradt, miszerint Hamilton vagy Rosberg?

APR

Idén 2010 után ismét az Egyesült Arab Emírségek fővárosában ér véget a szezon, amely végkimenetelét a sokat vitatott duplapontos szabály dönti majd el a brackley-i istálló két pilótája között.

Egész évben kritikus hangok szóltak a jelenlegi pontszámítás ellen, kis túlzással Nico Rosbergen kívül senki sem örül neki és Lewis Hamilton eddigi sikerei ellenére akár második is lehet a világbajnokságban.

A Yas Marina elég nehéz pálya a pilóták szemszögéből, hiszen huszonegy kanyar található rajta, amelyből különösen a hosszú egyenes után következő nyolcas tűnik ki. A verseny nappali fénynél kezdődik és sötétben fejeződik be, s ez hatással van a beton hőmérsékletére, amely legalább hét-nyolc fokkal eshet napnyugta után, ami kihatással van a gumik viselkedésére is.

Arra pedig, hogy ez melyik Mercedes-pilótának fog kedvezni, november 23-án 14 órától az ötvenöt körös világbajnoki döntőn Abu-Dzabiban választ kapunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!