Lóerő

2014.08.14. 19:17

A megyét járhatják körbe az autósok

Kirándulni, játszani, kikapcsolódni szerető, a megye nevezetességeit megismerni kívánó autósokat várnak a IV. Marsal Trophy szervezői.

Tremmer Tamás

Az elmúlt három évben már nagy népszerűségre tett szert a Marsal Trophy autós megmérettetés, amelyre idén szeptember hatodikán várják az érdeklődőket.

A mezőny három helyszínről – Ajkáról, Pápáról, Veszprémből – rajtol, a célállomás Ajkán lesz, tájékoztatta munkatársunkat Marton György, a Marsal Kft. ügyvezetője.

Amint azt megtudtuk, a versenyzőknek körülbelül 110–120 kilométert kell teljesíteniük, a szervezők többféle, de azonos hosszúságú távot állítottak össze. Az indulók a pontos útvonalukat a verseny napján tudják meg, ennek teljesítésére maximum hat óra áll rendelkezésükre.

Minden útvonalon azonos pontszámot lehet elérni, a megteendő útvonal hossza és az ellenőrző pontok száma azonos, az ügyességi feladatok ugyan különbözőek, de nehézségük nagyjából azonos.

A nevezési határidő augusztus 29-e. A szervezők maximum százhúsz autóst tudnak biztonságosan és gördülékenyen rajtoltatni és az állomáspontokon kezelni, ezért, ha a jelentkezők száma eléri ezt a határt, a regisztrációt lezárják.

Minden versenyző a versenyen saját felelősségére és költségére, a saját gépkocsijával vehet részt.

Marton György felhívta a figyelmet arra, hogy a versenyük nem a száguldozásról szól, sőt, ezt nagyon szigorúan büntetik!

Szabályos közlekedési módot feltételezve a teljes útvonalat végigjárták, így ha valaki a mért időtől rövidebb idő alatt teszi meg az adott szakaszt, büntetőpontokat kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!