Lóerő

2015.06.05. 07:05

A közlekedést tudni kell oktatni

Budapest/Veszprém - Közúti járművezető szakoktatóknál a Veszprém megyét képviselő Fazekas Péter István, közúti járművezető vizsgabiztosoknál a szintén veszprémi Gulyás Péter bizonyult a legjobbnak a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Közlekedési Szakmai Vetélkedő országos döntőjén.

Tremmer Tamás

Az NKH közúti közlekedésbiztonsági akcióprogramja keretében megrendezett szakmai vetélkedő célja, hogy jelentős mértékben hozzájáruljon a résztvevők szakmai fejlődéséhez, képességeik, felkészültségük fejlesztéséhez, a szakmai közösség épüléséhez, valamint olyan hasznosítható tapasztalatok megszerzéséhez, melyeket a mindennapi munka közlekedésbiztonságot érintő területein sikerrel és hatékonyan alkalmazhatnak. A versenyt négy kategóriában - közlekedési szakoktatók, járművezető vizsgabiztosok, közúti járművek vizsgálatát végző műszaki vizsgabiztosok, közúti ellenőrök – hirdették meg. Közlekedésbiztonsági szempontból ez az NKH egyik legfontosabb rendezvénye, hiszen nagyon fontos, mekkora tudású, milyen szakmai tapasztalatú emberek tartják országszerte a képzéseket.

A közúti járművezetői vizsgabiztosok kategóriában címvédést ünnepelhetett a Veszprémi ATI ügyvezető igazgatója, Gulyás Péter tavaly ugyancsak a kategória élén végzett. „Azért indultam, hogy idén is nyerjek, de tudtam, nehéz lesz, mert nagyon erős a mezőny”, nyilatkozta a győzte. Bevallotta, az előzmények miatt feszültebb volt a szokottnál. Izgult, hiszen egy bajnoki címet nehezebb megvédeni, mint megnyerni. „Nagyon összeszedetten koncentráltam, annál is inkább, mert az ember azt gondolja magáról, ennyi gyakorlati év után minden téren képben van, aztán sorban jöttek az olyan kérdések, amelyekre elég nehéz jól válaszolni.“

A közúti járművezető szakoktatóknál a szintén veszprémi Fazekas Péter István nyert. „Jól tudtam, mi vár rám, hiszen tavalyelőtt tizedik, tavaly hatodik voltam”. Lemérte, miben vannak hiányosságai, és a finálé előtt célirányosan képezte magát. Nyolcadik éve foglalkozik gyermekek közlekedésre nevelésével, és tanítványai sorra helyezettek voltak a különböző országos közlekedésbiztonsági versenyeken. Előttük sem akart leszerepelni. „Mindvégig bennem volt, hogy megmutassam nekik is, mit tudok", említette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!