Lóerő

2014.05.11. 11:12

Keszey János és Szedlák Attila fekete Volgával győzött

Balatonalmádi - Keszey János, Balatonalmádi és Szedlák Attila litéri polgármester győzött a hétvégi öregautók versenyén a városvezetők közül, így harmadszor is övék a vándorkupa. Az abszolut győztes a budapesti Ilkovits Attila és Kemenes Csilla lett egy öreg Wolksvagen Bogárral.

Kovács Erika

Hetedszer rendezték meg a Balaton Classic versenyt, ahol kitűnő hangulatban és nagy érdeklődés mellett százhúsz oldtimer rajtolt el szombaton reggel  a Pannónia Kultúrális Központ előtti térről, köztük megyénk polgármesterei Császár László tapolcai, Keszey János balatonalmádi, Marton Béla balatonfűzfői, Szedlák Attila litéri és Tömör István balatonkenesei polgármester is volán mögé ült.

Az autócsodákat egymás után indították el többek között Balatonfűzfő, Veszprém, Tihany, Zánka, Tapolca és Balatonfüred érintésével, majd összesen 240 kilométer megtétele után estefelé érkeznek vissza a  kiindulási helyre. Az autók igazi különlegességek, tulajdonosaik, köztük gyűjtők az egész országból és külföldről is jöttek.

A legrégebbi egy 1923-as évjáratú Salmson. de többek között megcsodálhatta a népes közönség a régi Mercedeszeket, Volgákat, Chevroleteket, Rolls Royce-okat, Ferrarikat, Austinokat, Volvókat, Porschékat, BMW-ket, amik régi időket idéznek, régi filmekre emlékeztetnek.

Keszey János és Szedlák Attila polgármester egy 1968-as fekete Volgával indult, Császár László és navigátora ifjabb Lasztovicza Máté egy 1995-ös BMW-vel, Tömör István polgármester Térmeg Kristóf navigátorral egy 1989-es Mercedesszel, Marton Béla, akit felesége Marton Bea navigált egy öreg Mercedesszel állt a rajtvonalhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!