Lóerő

2010.03.04. 18:41

Autómosás: árak és érvek

Címkék#autómosás

Veszprém - Háromszáz forinttól egészen ezerötszáz-kétezer forintig terjed a skála az autómosás árát illetően, csak rajtunk múlik, hogy melyik megoldást válasszuk. Sorra vettük a lehetőségeket.

Szabó Péter Dániel

Nem meglepő, hogy a legolcsóbban saját magunk moshatjuk le az autót, például a benzinkutakon. Persze létezik otthoni verzió is, de ott a habos, koszos víz elvezetésével lehetnek problémák, így ettől tekintsünk el. Az autó szennyezettségétől függően 200 forintnyi habos vízzel és egy százasnyi öblítéssel már lehet javulást elérni. Nagyjából 200 forintnyi apróért mi magunk ki is porszívózhatjuk a gépet, így egy ötszázas betakarja az egészet.

Néhány töltőállomáson a kutasok a gépi mosó gőzborotvájával is lemossák az autót, a gondos spriccelés és a szivacsos tisztogatás ellenértéke tapasztalataink szerint 500 forint a tarifa, ami árérték arányban igazán kiváló megoldás.

A következő fokozatra, a nem túl alaposnak tartott gépi mosásra is főképp a benzinkutakon nevezhetünk be. Az említett szolgáltatást 700-1600 forint közötti összegért vehetjük igénybe. Ezek a szárítással nyújtanak többet az eddig említetteknél, de a kefék karcolhatnak és az eredmény messze van a tökéletestől: a fényezésbe égett bogarakkal nem tud mit kezdeni a gépsor, a kerekek mögött, a rendszámkeret környékén is maradhat kosz.

Alaposabbak, ám drágábbak is a kézi mosók, ahol 1000 forint környékén állnak neki a fiúk a munkának. Ha viszont nekiállnak, akkor gyors szervezett, amolyan profi munkát végeznek. A kézi mosók nagy előnye a külső mosáshoz hasonló árért kínált, külön is igénybe vehető belső takarítás illetve az alapos tisztítás, szárítás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!