• cikk kép
  Dakar - Sebestyénék sötétben mászták meg a dűnéket

  Megjárták a poklot az UNIQA Sandlander Team versenyzői a 2015-ös Dakar-rali negyedik szelektív szakaszán, de Sebestyén Sándorék és a mongolok is küzdeni tudásból ember felettit produkálva célba értek. A T2-es Toyotában ülő versenyzők éjszaka mászták meg az Atacama-sivatag dűnesorát, 120 kilométert tettek meg a vak sötétben.

 • cikk kép
  Halál a Dakaron

  A Dél-Amerikában zajló Dakar-rali harmadik szakaszán meghalt egy lengyel motoros: Michal Hernik nem baleset áldozata lett.

 • cikk kép
  Van aki nyer, van aki bukik az új, megyei matricás úthasználati rendszeren

  Az év elejétől fizetőssé vált hazánkban szinte minden gyorsforgalmi útszakasz. Azonban a korábban megszokott autópálya matricák mellett bevezették a megyei matricát is, akik csak rövid távon utaznak, jobban járhatnak. Azonban dupla pénzért vehetnek megyei matricát a kisbuszok.

 • cikk kép
  Dakar-rali - Al-Attijah nyerte a második szakaszt

  A 2011-es győztes Nasszer al-Attijah nyerte a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali hétfői, második szakaszát.

 • cikk kép
  Mégsem al-Attijah vezet a Dakar-ralin

  Nem vette figyelembe a sebességkorlátozást, és ez az első helyébe került Nasszer al-Attijahnak, aki megnyerte a vasárnapi első szakaszt az autósok között a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralin.

 • cikk kép
  Csúszós utakon is biztosan

  Sokan választják a tanulóvezetést a jeges utakon is, hiszen ilyenkor még oktató mellett ismerhetik meg, mit kell tenni, ha már megcsúszott az autó.

 • cikk kép

  Egy rossz váltás miatt ért véget idejekorán a páros idei szilveszteri versenye

  Elmaradt Turánék címvédése

  A balszerencse következtében esett ki Turán Frigyes és Zsiros Gábor a 16. Szilveszter-ralin.

 • cikk kép
  Autós versenynaptár 2015

  Forma-1, Kamion EB, WTCC, Ferrari Challange – és még sok minden más!

 • cikk kép
  Kötelezőt váltott? Erre figyeljen!

  Becslések szerint idén mintegy 250 ezer autós mondta fel a december elsejei határidőig az év végén lejáró kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb). Nekik december 31-ig kellett megkötniük az új biztosítási szerződést, figyelmeztet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

 • cikk kép
  Biztosítási határidő - Anyagilag is nagy kockázat az ittas vezetés

  Az ünnepek alatt az autósok hajlamosabbak lehetnek lazábban kezelni a „zéró tolerancia” szabályát, miközben akár csak egy pohár ital elfogyasztása után is komoly baleset történhet.

 • cikk kép

  Jegyzet

  Megint közel Afrikához

  Két évvel ezelőtt volt szerencsém találkozni Stéphane Peterhansellel, a tereprali élő francia legendájával, aki motorral hatszor, autóval pedig öt alkalommal nyerte meg a sportág legnagyobb viadalát, a Dakar-ralit.

 • cikk kép

  A gyenge forint ellenére sem tört meg a növekedés üteme

  Ömlik a használt autó az országba

  Megyei körkép - Noha az év legnagyobb részében az euró árfolyama 300 forint felett alakult, az idén behozott használt személyautók volumene az év végére megközelíti a 100 ezres szintet, szemben az előző évi 71 ezres értékkel. A 1,5 milliós kocsikat keresik a vásárlók.

 • cikk kép
  Új korszak a KRESZ képzésben

  Megyei körkép - Megváltoztatja a közúti járművezető képzésben alkalmazott elméleti vizsgakérdéseket januártól a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Az átalakítást az eddigi KRESZ vizsgakérdések mennyisége és minősége egyaránt indokolta.

 • cikk kép
  Ismét csökken az üzemanyagok ára

  Bruttó 2-2 forinttal csökkenti december 29-én a Mol Nyrt. a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

 • cikk kép
  Hibás nincs, de hiba azért van?

  Nem érti a veszprémi Németh Miklós, hogy miért nem mérik megegyező módon autója szén-monoxid kibocsátását a műszaki vizsgáztató állomásokon. Az egyik helyszínen ugyanis azt közölték vele, ha nincs rendben az autója, közvetlen veszélyt jelent a közlekedés biztonságára. Másutt viszont ugyanilyen állapotban megfelelt.

Magazinok