Kultúra

2014.11.26. 16:40

Weöres Sándor művei gyerekszemmel

Bóbita ciklus – Weöres Sándor gyerekszemmel címmel a Békéscsabai Jókai Színház és a Veszprémi Petőfi Színház közös kezdeményezésére általános iskolások számára is kibővül az Ádámok és Évák ünnepe című fiataloknak szóló programsorozat. A diákok előadását vasárnap délután tartják.

Gajdos József

A Veszprémi Petőfi Színház sajtóreferense, Varga Róbert elmondta lapunknak: a teátrumban november 30-án, vasárnap délután három órakor kilenc oktatási intézmény mintegy kétszáz diákja lép színpadra, hogy a nagy magyar költő és író műveiből adjanak elő részleteket. A rendhagyó előadást Kéri Kitty színművész, rendező állítja színpadra.

Eperjes Károlynak, a veszprémi színház művészeti tanácsadójának és Fekete Péternek, a békéscsabai teátrum igazgatójának ötlete alapján idén az 1–6. osztályosok is bekapcsolódhatnak az Ádámok és Évák ünnepe színházi rendezvénysorozatba, melyet Balázs Péter, a szolnoki színház igazgatója álmodott meg. A fellépők körét kibővítve ezúttal az alapfokú oktatási intézmények pedagógusai és tanulói a Weöres Sándor centenáriumi év folytatásaként dolgozhatják fel az író és költő életművének egy-egy tetszőlegesen kiválasztott darabját.

Szeles József (középen) segít a veszprémi közgazdasági középiskola diákjainak a jelenet beállításában

A Veszprémi Petőfi Színház által meghirdetett elő-adásra nyolc Veszprém megyei és egy Fejér megyei oktatási intézmény jelentkezett. A csoportok felkészülését – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – a Petőfi Színház művészei segítik. Az előadásban részt vevő iskolák: a balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magán Álta-lános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfo-kú Művészeti Iskola, a berhidai II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a veszprémi Báthory István Általános Iskola, a megyeszékhelyen működő Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a gyulafirátóti Gyu- laffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, valamint az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!