Kultúra

2017.08.07. 17:45

Visszatekintés tizenöt év fotóiból Balatonfűzfőn - A vándorkiállításon természet- és tájképek, aktok és portrék is láthatók

BALATONFŰZFŐ - Visszatekintés címmel nyílt kiállítása a Magyar Fotóművészek Szövetsége Senior Alkotócsoportjának.

Marton Attila

A tárlat az Aranykapu fesztivál keretében nyílt meg, az alkotócsoport évi vándorkiállításának egyik helyszíne évek óta a balatonfűzfői közösségi ház.

A tizenöt éve alakult tagozat idei kiállítása az alkotócsoport eddigi munkájának egyfajta esszenciája: válogatás a néhai és jelenlegi tagok munkáiból, mondta Milos József, a csoport vezetője. Módos Gábor, a csoport tagja megnyitójában arról beszélt, igyekeztek mindenkitől egy-egy alkotást bemutatni, hogy méltó áttekintést adjanak a csoport munkájáról.

Hozzátette, csoportjuk a szövetség legaktívabb tagja, az elmúlt másfél évtizedben minden esztendőben rendeztek kiállítást és állítottak össze katalógust.

Marton Béla, Módos Gábor és Korniss Péter a fotókiállítás megnyitóján. Mintegy ötven alkotó képe látható
Fotó: Penovác Károly

Marton Béla, a város polgármestere köszönetet mondott az alkotócsoportnak, hogy évről évre elhozzák munkáikat Balatonfűzfőre.

A tárlaton mintegy ötven fotó, köztük természetképek, tájképek, aktok és portrék is láthatók. A megnyitón részt vett Korniss Péter Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus, fotóriporter. A vándorkiállítást idén Budapesten három helyszínen láthatta a nagyközönség.

A megnyitón közreműködött klarinéton Horváth Eszter, a Balatonfűzfői Fiatal Művészek Klubjának tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!