Kultúra

2014.07.20. 12:52

VeszprémFest: funky dallamok az arénában

A fesztivál negyedik napján a funk zene kedvelői a The Brand New Heavies zenekar muzsikáját hallgathatták a Veszprém Arénában.

Gajdos József

A londoni együttes koncertjére kíváncsi nézők meglepődve olvasták pénteken déltől a fesztivál honlapján, hogy a „The Brand New Heavies ma esti koncertje átköltözik a Veszprém Arénába, mivel 20 és 23 óra között – az egész napos napsütést követően – vihar várható”. A meteorológiai előrejelzés nem vált be, de a Szentháromság tér helyett a sportcsarnokba zarándokoló rajongók legalább a zenében nem csalódtak: a brit banda igazi diszkóestét produkált.

A csaknem harminc éve alapított The Brand New Heavies nevéhez számtalan nagy sláger fűződik, köztük olyan számok, mint a Dream On Dreamer és a You’ve Got A Friend, lemezeladásuk jócskán túllépte a kétmilliós példányszámot. A feszes ritmusú, kiválóan hangszerelt funky dallamokra sokan táncra perdültek a Veszprém Arénában, a küzdőtér szinte hullámzott. Az együttes új angol énekese, Dawn Joseph maga a dinamit, fantasztikus formában szerepelt. Végig ugrálta, pörögte a veszprémi koncertet a szexi nő, és nem mellesleg kiváló a hangja. Teljesítményben a fúvósok sem maradtak el tőle, különösen a szaxofonos tett hozzá sokat az estéhez. A The Brand New Heavies emlékezetes bulit tartott az arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!