Kultúra

2014.04.22. 18:05

Versmondók versenye

Márkó - A költészet napja alkalmából hatodik alkalommal rendezték meg Márkón az általános iskolások járási versmondó-versenyét.

Király Ferenc

A seregszemlére nyolc tanintézményből hatvankét diák jelentkezett, akik négy korcsoportban mérették meg magukat. A megnyitón Oravecz Edit színművész mondott el egy költeményt, amivel sokak szemébe csalt könnyeket. Hartmann Antal polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, akiknek dr. Bita József, a Veszprémi Járási Hivatal vezetője kívánt jó szereplést.

A diákok a 70 éve elhunyt Radnóti Miklós műveiből, illetve bármely magyar költő, a család témakörében íródott alkotását választhatták. Mindenki kapott ajándékot, a leg-jobbak értékes könyvjutalomban részesültek. A felső tagozatos dobogósok és különdíjasok részt vesznek a VMK Veszprém által szervezett, a Regösök húrján elnevezésű dunántúli regionális vers- és prózamondó-versenyen mondta Polányiné Lénárt Katalin szervező.

A győztesek. I. kategória (1-2. osztályosok): Márton Áron (Szentgál, felkészítő tanár: Buzásné Csajáhy Éva). II. kategória (3-4. osztály): Polányi Luca (Szilágyi, Veszprém, tanár: Weiland Miklósné). III. kategória (5-6. osztály): Horányi Lili (Herend, felkészítő: Lipp Gyöngyi) és Cserhalmi Anna Krisztina (Simonyi, Veszprém, tanár: Kériné Zsapka Adél). IV. kategória (7-8. osztály): Oszvald Balázs (Padányi, Veszprém, felkészítő.: Baradits-Stummer Márta).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!