Kultúra

2014.04.13. 13:09

Versmaraton a költészet napján

Pápa - Közel harminc előadó, több mint ötven vers, megzenésített költemény és prózai mű hangzott el a pápai versmaratonon pénteken este. A költészet napján számos irodalombarát látogatott el az irodalmi kávéházba.

Nagy Imre

Őket és az előadókat, felolvasókat elsőként Kovács László, az irodalmi kávéház tulajdonosa, majd Pintér Péter, a szervező Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület elnöke köszöntötte. Az igényesen válogatott három, körülbelül 45-45 perces blokkban a magyar irodalom gyöngyszemei (Csokonaitól Balassin, Petőfin, József Attilán, Karinthy Frigyesen át Varró Dánielig) képviselték a versfolyam egyes elemeit. Örvendetes, hogy az előadók közt a város versmondóin túl számos diák is fellépett. Az estébe izgalmas színt vittek a megzenésített versek: Utassy József, Balassi Bálint, József Attila szólalt meg énekhangon, gitár- és hegedű kísérettel.



A versmaraton immár hagyományává vált a város költészet napi programjainak. A rendezvény célja a gyönyörködtetés mellett az, hogy felhívja a figyelmet a magyar költészet és természetesen az anyanyelv varázslatos világára, és hangsúlyozza ezek óvásának, népszerűsítésének szükségességét. Mindez sikerrel működött április 11-én, József Attila születésnapán az Esti Kornélban. A felolvasó est fővédnöke dr. Áldozó Tamás polgármester volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!