Kultúra

2015.04.13. 12:17

Verses piknik a kávézóban

Pápa - A költészet napja alkalmából idén negyedik alkalommal rendezték meg a Verses piknik elnevezésű felolvasóestet, amelynek az Esti Kornél Kávéház adott otthont.

Mocskonyi Gergő

– A kultúra felemelése és sokszínűségének bemutatása a legfőbb célunk – fogalmazott Pintér Péter, a pápai Hét Csillag Egyesület Kulturális és Sportegyesület elnöke, az esemény szervezője. a Naplónak elárulta, a küzdősportokon kívül hagyományőrzéssel is foglalkoznak, azon belül a magyar irodalom ápolásával és népszerűsítésével. Ebből adódóan vált rendszeressé az általuk szervezett Wass Albert-felolvasómaraton és a Verses piknik felolvasóest Pápán, melyeknek elsődleges célkitűzése az, hogy minél nagyobb figyelmet kapjanak hazánk költészetének kiemelkedő alakjai.

Fotó: Mocskonyi Gergő

Amatőr színjátszócsoportok és a helyi kulturális élet tagjai egyaránt képviseltették magukat a rendezvényen. A program során mintegy ötven szavalót hallhattak az érdeklődök, akik versekkel, prózákkal és megzenésített költeményekkel szórakoztatták a közönséget. A felolvasóesten bárki részt vehetett, csupán egyetlen kikötés volt: kizárólag magyar irodalmárok művei szerepeltek a programban. – Az esemény fontossága abban rejlik, hogy felhívja a figyelmet a költemények máig érvényes üzeneteire – emelte ki mondandójában Pintér Péter. Az est fővédnöke Áldozó Tamás pápai polgármester volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!