Kultúra

2014.07.11. 15:52

Végvári harcok a Csobáncnál

Gyulakeszi - Látványos toborzóval kezdődött meg hazánk legnagyobb volumenű végvári seregszemléje a tapolcai Szentháromság téren pénteken délután.

Szijártó János

A Gyulaffy Napok a Csobáncért néven ismert rendezvénysorozat  hagyományőrző bandériumok és táncosok közreműködésével toborzóval kezdődött Tapolcán, majd Gyulaffy László egykori várkapitány szobránál tiszteletadással folytatódott Gyulakesziben. Az érdeklődőket koncertek, színpadi programok várták, a nap az esti lesz fáklyás felvonulással zárult.

Szombaton középkori főzőversennyel indulnak az események. A vendégeket több más mellett borkóstoló, állatsimogató, lovaglás, lovaskocsizás, íjászat, vitézi próba, apródavatás, játszóház, kézműves foglalkozás várja, sőt gyermekeknek palánkvárfoglalót is tartanak. A hétvégi gazdag programban bárki megtalálhatja a kedvére valót, hiszen felvonulnak és műsorral is bemutatkoznak az ország különböző pontjairól érkező végvári hagyományőrző csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!