Kultúra

2017.08.22. 15:10

Ünnepi hétvége a kultúra jegyében: Rockrandevú Ajkán

Ezrek szórakoztak jól a harmadik alkalommal megrendezett Ajkai rockrandevú háromnapos programsorozaton.

Tisler Anna

A rendezvényt a város önkormányzata, a Nagy László Szabadidőközpont és a Pannon Várszínház szervezte. Az ünnepi hétvége mindhárom napja nagy érdeklődés mellett zajlott. A hangulatot az időjárás sem tudta elrontani. Szombaton a 30Y zenekar népes rajongótábora az eső ellenére is kitartott. A zenekedvelők nem csupán a dalokért látogattak ki az agórára, hanem azért is, hogy láthassák az ajkai kötődésű Beck Zoltánt.

Az Ajka-Padragkút táncegyüttes ünnepi műsora
Fotó Györkös József

A programsorozat pénteken este a Bikini koncertjével kezdődött. A belváros tágas tere ezúttal kicsinek bizonyult. A többezres tömeget sikerült megénekeltetniük a zenekar tagjainak. Kisiskolástól nagymamáig mindenki tudta több sláger, a Mielőtt végleg elmegyek, a Részegen ki visz majd haza szövegét. A programra a Dunántúl számos városából, többek között Sopronból, Székesfehérvárról, Sárvárról érkeztek rajongók.

Vasárnap, 20-án délelőtt az Alma együttes várta a gyermekeket és a kisgyermekes családokat. Délután népi fajátékokat állítottak fel az Agórán, valamint ismét volt kézműves játszóház. A színpadon a műsorokból kitűnt, milyen gazdag a magyar kultúra. Az Ajka-Padragkút táncegyüttes a néptáncokból mutatott be egy csokrot, majd a veszprémi Pannon Várszínház művészei adták elő az alkalomra összeállított műsorukat. Este a város fiataljai által ismert Hősök zenekar adott koncertet, a sorozatot a város csaknem minden pontjáról látható tűzijáték zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!