Kultúra

2017.07.09. 14:19

Újrafestett képeslapok - Fekti Vera Kikötő című kiállítása Balatonfűzfőn

BALATONFŰZFŐ - Balatoni tájképek és kollázsok is láthatók Fekti Vera Kikötő című, napokban nyílt kiállításán a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtárban.

Marton Attila

A művész mindhárom műfajban jól használja az anyagot, ösztönösen, anyagszerűen bánik a víz- és olajfestékkel és ragasztja a papírdarabokat kollázsain - méltatta az alkotót megnyitójában Fábián László grafikusművész. Hozzátette, Fekti Vera alkotásai mércék a mai kortárs képzőművészetben, a múlt hónapban a Veszprémi Művész Céh tagjává vált.A civilben rajztanárként dolgozó székesfehérvári alkotó tárlatán olajfestmények, akvarellek és kollázsok is láthatók.

A képzőművész több 1910-es, 1920-as évekbeli képeslapot alkotott újra: az eredeti képhez képest beleírt, ráfestett, vagy a színeken változtatott. Fábián László úgy vélte, a művek többet mondanak, mint az eredeti képeslapok, és a Balatont is hűen visszaadják: ahogy a valóságban, úgy a tájképeken sem rikítóak a tó és környezetének színei.

Az akvarellképek készítése kapcsán elmondta, míg az olajfestményeknél és kollázsoknál tudatos munka eredményeként jön létre az alkotás, itt kevésbé lehet irányítani, előre tervezni, mi kerül a papírra. A megnyitón közreműködött Prei Gábor zongorán, a kiállítás július 28-áig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!