Kultúra

2014.04.15. 14:15

Tehetséges zenészek

Balatonalmádi - A kivételes zenei tehetségek versenyén nehéz feladatot adott a zsűrinek a legjobbak kiválasztása, a hétvégén.

Kovács Erika

Huszadik alkalommal rendezték meg a „Balaton-parti Zenesikolák XX. kamarazenei Találkozóját”, amelynek keretében először 1994-ben találkoztak ezek a tehetséges gyerekek. Akkor a balatonalmádi zeneiskola a város önkormányzatának tervei szerint a jelenlegi, zeneiskola számára felújított épületrészbe költözött - hangsúlyozta Huiber Gabriella, a Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Elmondta: az eseményt azóta – a tavalyi évet leszámítva – minden tavasszal meghirdették. Kezdetben a Balaton-parti zeneiskolákból, most pedig már egész Veszprém megyéből is hívták a zeneiskolásokat. A kamarazenei találkozón csak olyan produkciók indulhattak, amelyekben nem vesz részt tanár. Az előadásokat három tagú szakmai zsűri értékelte bronz, ezüst, arany és nívódíj minősítéssel. Az idén 25 produkcióval kilenc iskolából összesen 65 növendék jelentkezett.

Tóth Brigitta és Tompos András zongora négykezese. Tehetséges növendékek versenyeztek (Fotó: Stieger Ádám)


Nívó díjat a keszthelyi klarinét kvintett kapott: Illés Kristóf, Vass Benjámin, Lakatos Viktória, György Tomaj, György Bence, felkészítő tanáruk Bognár Sándor. Arany minősítéssel ismerték el Balatoncsicsóról Godány Ráhel és Dobosi Melinda zongora négykezese Bauer Ilona felkészítésében, Balatonkeneséről Böczi Fanni és Várady Lilla négykezese , akiket Csősz Gulnára készített fel, Keszthelyről: Ábrahám Bíborka, Varga Márton és Horváth Regina zongorakíséretes hegedű kettőse, tanáruk Pintérné Csepregi Klára. Pápáról: Szabó Csilla, Bodó Angelika és Hegyi Barna zongora hatkezese, akikre Falakiné Piltman Erika volt büszke, Pápáról jött Gáncs Szonja, Szűcs Ildikó, Csuti Blanka és Dan Eszter fuvola kvártettje, akik Némethné Farkas Nóra növendékei. Veszprémből Naszer Tamara és Hartmann Domonkos csellóduója, tanáruk Fűke Ákos. Balatonalmádit Gergelyi Laura és Bíró Virág énekkettőse képviselte Hódossy Réka zongorakíséretével, tanáruk Huiber Gabriella, Innen érkezett Rézmüves Miklós és Nádas András duettje, akiket Nádasné Varga Katalin készített fel. A találkozót terveik szerint jövőre is megrendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!