Kultúra

2014.05.06. 14:20

Tehetséges színjátszók - Pápai gyerekcsoportok jutottak tovább a regionális fordulóba

Kiválóan szerepeltek, arany minősítést kaptak a pápai csoportok a XXIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Veszprém megyei fordulóján.

Munkatársunktól

A rendezvénynek a pápai Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) színházépülete adott otthont, ahol egy-egy rövid színdarabot mutatott be a résztvevő tíz csapat, a produkciókat pedig szakmai zsűri díjazta. A találkozót Unger Tamás, Pápa alpolgármestere nyitotta meg, aki beszédében egyebek mellett a drámapedagógia hasznosságát, személyiségfejlesztő hatását hangsúlyozta.

A megmérettetésre Csótról a Csóti Mix, Berhidáról a Pereszke és a Persze, Magyarpolányból a Galagonya, Noszlopról a No komment, Veszprémből a Széplelkek Társulata, Zircről pedig a Ma, mint Ti elnevezésű csoport nevezett.

A pápai Weöres Egyes nevű gyermekszínjátszó csoport Kötelek című előadása is arany minősítést kapott, bejutottak a regionális fordulóba. Az elöl látható Mező Panna külön dicséretben részesült (Fotó: Polgár Tibor)

Pápa városát a Nem Art, a Picit Nem Art, valamint a Weöres Egyes nevű, egyaránt a helyi Weöres Sándor Általános Iskolához kötődő társaság képviselte. Az Uray Péter koreográfus, rendező és Varjú Nándor drámatanár alkotta zsűri szakmai értékelést adott a látottakról, majd végül kiosztották az arany-, ezüst-, illetve bronzminősítéseket. Arany minősítésben a három pápai csoport részesült, így ők az országos gyermekszínjátszó találkozó regionális fordulójában folytathatják, ahonnét a végső megmérettetésre is eljuthatnak.

– Városunk már többször helyet adott az országos gyermekszínjátszó találkozó megyei vagy regionális fordulójának, és ezúttal is nagy-nagy örömmel vállaltuk a házigazda szerepét. Pápán köztudottan nagy hagyománya van a gyermek- és a diákszínjátszásnak, amire különösen büszkék vagyunk – nyilatkozta dr. Baloghné Uracs Marianna, a JMSZK igazgatónője. Hozzáfűzte, remek döntésnek bizonyult, hogy kamarateret alakítottak ki az előadások számára, ugyanis így a szokásosnál is közvetlenebb, barátságosabb atmoszféra, és egészen kiváló hangulat jellemezte a színvonalas találkozót. A XXIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Veszprém megyei fordulóját a Magyar Drámapedagógia Társaság, a Nemzeti Művelődési Intézet és a JMSZK szervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!