Kultúra

2014.12.11. 18:35

Színvonalas előadással lepte meg támogatóit a Pegazus Színház

Pápa - Díszelőadással mondott köszönetet támogatóinak a tizedik évadát taposó Pegazus Színház, mely az utóbbi időben kisebb-nagyobb megújuláson ment keresztül kívül és belül egyaránt.

Polgár Tibor

A pápai teátrum Szent István úti színházépületének idén ősszel elkészült belső felújításához korábban székvásárlással lehetett hozzájárulni. A Pegazus Színház népszerűségét, elismertségét bizonyítja többek között az is, hogy számos barát, támogató élt a saját, névre szóló nézőtéri szék megszerzésének lehetőségével. A civilek mellett közéleti személyiségek, politikusok, helyi vállalkozások és önkormányzatok összesen 45 darab díszes ülőalkalmatosságot vásároltak meg támogatásuk jeléül.

A társulat tagjai Székfoglaló címmel köszönetnyilvánító színdarabot adtak elő két alkalommal a mecénásaik tiszteletére. A változatos műfajokat felvonultató előadásban a Pegazus teljes tagsága aktív szerepet vállalt.

Laki Mónika, Végh Zsolt, Kemenczki Gábor és Horváth Eszter (balról jobbra) a „székfoglalón". Fotók: Polgár Tibor

A színház társigazgatója, rendezője, Sarkadi Nagy László által szerkesztett műsor végigzongorázta a teljes színészi palettát: a játékidő során egymást váltották a vidám, a drámai és az elgondolkodtató pillanatok, miközben egy jó adag önreflexió keretében a Pegazus létrejöttét, szárnyrakelését és fejlődését is megidézték.

A Székfoglaló természetesen magában hordozta a jubiláló pápai magánszínház hitvallását, a szórakoztatva nevelést is, így például a musical és a sanzon mellé mesterien helyezték el a gondolatébresztő szépirodalmi alkotásokat. A színpadon mindezt Horváth Eszter, Laki Mónika, Valler Kata, Kemenczki Gábor, Tarr György, valamint Végh Zsolt valósította meg.

A Pegazus Színház 2014/2015-ös évada számos további különlegességet és meglepetést tartogat a közönség számára. A közeljövő kínálatából kiemelkedik a zenés karácsonyi ünnepség, de érdekesnek ígérkezik majd a minden eddiginél nagyobbra tervezett mackókiállítás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!